Τα ιδανικά χτενίσματα και κουρέματα για πρόσωπο με μεγάλη μύτη

 

Τα ιδανικά χτενίσματα και κουρέματα για πρόσωπο με μεγάλη μύτη

 

Η επιλογή του σωστού κουρέματος αποτελεί ένα θέμα που βασανίζει συχνά τις γυναίκες με μεγάλη μύτη. Αν λοιπόν αναρωτιέστε ποιο είναι το ιδανικό κόψιμο μαλλιών που θα αναδείξει το πρόσωπο σας, η πιο εύκολη λύση είναι να ρωτήσετε τον κομμωτή σας. Πως όμως θα είστε σίγουρη για το αποτέλεσμα;

Σε περίπτωση που δεν του έχετε τυφλή εμπιστοσύνη ή απλά θέλετε να είστε απόλυτα βέβαιη για το νέο σας λουκ, τα απλά μυστικά κομμωτικής που ακολουθούν θα σας βοηθήσουν να κάνετε την καλύτερη επιλογή. Έτσι θα διαλέξετε το κούρεμα που σας κολακεύει και θα σας κάνει να λάμψετε.

Το βασικό είναι να κόψετε τα μαλλιά σας, τονίζοντας τα δυνατά σημεία του προσώπου σας και απομακρύνοντας την προσοχή από αυτά που εσείς θεωρείτε λιγότερο κολακευτικά, όπως για παράδειγμα μια γαμψή, χοντρή ή μεγάλη μύτη. Δεν γεννηθήκαμε όλες άλλωστε με γαλλική μύτη και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με αυτό!

Αν ωστόσο σας προβληματίζει η σκέψη: «Έχω μεγάλη μύτη, τι κούρεμα μου πάει;», οι παρακάτω συμβουλές θα σας δώσουν την απάντηση.

Τα ιδανικά γυναικεία κουρέματα για μεγάλη μύτη

Το κούρεμα σας θα πρέπει να τραβάει την προσοχή μακριά από το κέντρο του προσώπου, όπου βρίσκεται η μύτη. Γι’ αυτό τον λόγο, τα πολύ κοντά κουρέματα με μήκος πάνω από το πηγούνι αποτελούν μια λίγο παράτολμη επιλογή. Αφήνουν ακάλυπτο όλο το πρόσωπο και τονίζουν όλα τα χαρακτηριστικά του.

Layers / Φιλαριστά μαλλιά για γυναίκες με μεγάλη μύτη:

Πρόκειται για τα κουρέματα που τραβούν τα βλέμματα μακριά από το πρόσωπο και απαλύνουν τα χαρακτηριστικά του. Μπορούν να χτενιστούν ίσια ή κυματιστά – μπούκλες και δείχνουν εξίσου εντυπωσιακά. Ωστόσο, η επιλογή του κυματιστού ή με μπούκλες μαλλιού προσθέτει επιπλέον όγκο στο χτένισμα και εξισορροπεί την εικόνα του προσώπου.

Ανάλαφρες μπούκλες και ελαφρώς κυματιστά μαλλιά:

Τα κυματιστά μαλλιά και οι μπούκλες τείνουν να προσθέτουν όγκο στο χτένισμα. Με αυτό τον τρόπο απομακρύνονται τα βλέμματα μακριά από το πρόσωπο και εξισορροπείται η όψη της μεγάλης μύτης. Αποφύγετε λοιπόν τα ολόισια μαλλιά και προτιμήστε τα σγουρά – σπαστά.

Κουρέματα με πλάγια χωρίστρα:

Μια χωρίστρα στη μέση τραβάει το βλέμμα στο κέντρο του προσώπου, κάτι που στην προκειμένη περίπτωση προσπαθούμε να αποφύγουμε. Αν λοιπόν επιλέξετε μια πλάγια χωρίστρα, τότε αυτομάτως τραβάτε την προσοχή προς την μια πλευρά του προσώπου, αποφεύγοντας να τονίσετε τη μύτη σας περισσότερο.

Αφέλειες – φράντζα και μεγάλη μύτη:

Τα κουρέματα με αφέλειες είναι πολύ της μόδας, ειδικά όταν μιλάμε για curtain bangs. Αν λοιπόν σκέφτεστε να το δοκιμάσετε, θα πρέπει να έχετε υπόψιν σας πως δεν ταιριάζουν όλες οι αφέλειες στις γυναίκες με μεγάλη μύτη.

Οι ιδανικές επιλογές είναι οι πλάγιες και οι τύπου κουρτίνας, οι οποίες τείνουν να τραβούν την προσοχή μακριά από μια χοντρή ή μεγάλη μύτη, απαλύνοντας τα χαρακτηριστικά σας. Οι ίσιες αφέλειες τονίζουν τη μέση του προσώπου, επομένως και τη μύτη.

Αντίστοιχα θα πρέπει να επιλέξετε και τον τύπο της φράντζας που θα κάνετε. Το μήκος της δεν θα πρέπει να είναι πολύ κοντό, για να μην τονίζει το πρόσωπο, αλλά να κολακεύει και να εξισορροπεί τα χαρακτηριστικά του.

Κατάλληλο μήκος μαλλιών για γυναίκες με μεγάλη μύτη:

Τα ιδανικά κουρέματα για μεγάλη μύτη είναι τα μεσαίου μήκους ή τα μακριά. Ο λόγος είναι πως τα πολύ κοντά μαλλιά τείνουν να αποκαλύπτουν όλα τα χαρακτηριστικά ενός προσώπου και να τα τονίζουν. Γι΄ αυτό άλλωστε ταιριάζουν ιδιαίτερα σε γυναίκες με μικρά χαρακτηριστικά.

Επίσης, τόσο τα μαλλιά μέχρι τον ώμο, όσο και τα μακρύτερα, δίνουν την δυνατότητα να τα χτενίσετε με περισσότερους τρόπους. Μπορείτε να κάνετε μπούκλες ή να τα πιάσετε σε ένα ανάλαφρο updo με όγκο, τραβώντας έτσι τα βλέμματα μακριά από τη μύτη σας.

Χρώμα μαλλιών:

Αν ανήκετε στις γυναίκες που δεν διστάζουν να τολμήσουν ένα extreme χρώμα στα μαλλιά τους, τότε η επιλογή μιας ιδιαίτερης βαφής μπορεί να τραβήξει την προσοχή μακριά από τη μύτη σας και να κάνει την εμφάνιση σας εκθαμβωτική.

Όμορφα χτενίσματα για γυναίκες με μεγάλη μύτη

Αφού είδαμε ποια είναι τα καλύτερα κουρέματα για μεγάλη ή χοντρή μύτη, σειρά έχει το hairstyling που θα σας κάνει να εντυπωσιάσετε τα πλήθη. Χτενίσματα απλά, αλλά και πιο περίτεχνα ιδανικά για κάθε περίσταση. Ρίξτε μια ματιά στη συλλογή που ακολουθεί και πάρτε ιδέες!

[Πηγή]