Τα 7 Λάθη που κάνετε στο καθάρισμα και γεμίζετε το σπίτι σας με μικρόβια
Www.true.gr

Τα 7 Λάθη που κάνετε στο καθάρισμα και γεμίζετε το σπίτι σας με μικρόβια

Γενική καθαριότητα: Είναι ένα από τα πιο κουραστικά πράγματα που πρέπει να γίνουν. Κανένας δεν θέλει πραγματικά να το κάνει. Αλλά κανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει το πόσο υπέροχο είναι, όταν όλα είναι καθαρά και τακτοποιημένα.

Γενική καθαριότητα: 7 Λάθη όταν καθαρίζουμε το σπίτι

Γνωρίζατε ότι υπάρχει σωστός και λάθος τρόπος στο να καθαρίσετε ορισμένα δωμάτια ή αντικείμενα στο σπίτι σας; Αυτά τα κοινά σφάλματα, μπορούν να καταστρέψουν ακόμα και την καλύτερη προσπάθεια σας για ένα καθαρό σπίτι. Ίσως κάποιες φορές ακόμα και να επιδεινώσετε τα πράγματα.

Το να καθαρίστε πρώτα το δάπεδο.


Πόσες φορές έχετε σκουπίσει το πάτωμα και στη συνέχεια αρχίσατε το ξεσκόνισμα των επίπλων; Ξαφνικά το έδαφος που προσπαθήσατε τόσο σκληρά για να καθαρίσετε, είναι γεμάτο με σκόνη, ψίχουλα και ποιος ξέρει τι άλλο; Πάντα να καθαρίζετε από πάνω προς τα κάτω για να είστε παραγωγικοί.

Ψεκασμός απευθείας στις επιφάνειες.


Αν ψεκάζετε ένα διάλυμα καθαρισμού ακριβώς πάνω σε μια επιφάνεια, πολύ πιθανό είναι να προκληθεί συσσώρευση του υγρού. Αυτό μπορεί να προσελκύσει βρωμιά και σκόνη και να κάνει τα μικρόβια να κολλήσουν πιο εύκολα σε αυτά. Για να αποφύγετε αυτήν την κατάσταση, ψεκάστε το καθαριστικό σε μια πετσέτα ή πανί και έπειτα καθαρίστε.


Ρίχνοντας τα πάντα στο πλυντήριο πιάτων.


Αντικείμενα που έχουν μικρές τρύπες και μπορεί να κολλήσει φαγητό δεν τα βάζουμε στο πλυντήριο πιάτων. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μούχλα και μικρόβια. Μην τοποθετείτε ποτέ όλα τα σκεύη σας προς την ίδια κατεύθυνση. Για παράδειγμα, τα κουτάλια μπορούν να κολλήσουν μαζί και να μην καθαριστούν.

Το να κρατάτε το ίδιο σφουγγάρι.


Τα σφουγγάρια είναι αρκετά βρώμικα μέσα σε περίπου ένα μήνα, οπότε φροντίστε να τα αντικαταστήσετε ανάλογα. Μπορείτε να απολυμαίνετε το σφουγγάρι σας, βρέχοντας το με νερό και στη συνέχεια να το θερμαίνετε στο φούρνο μικροκυμάτων για περίπου ένα λεπτό.


Αποθήκευση ενός βρεγμένου πιγκάλ τουαλέτας.


Είναι σημαντικό να το αφήσετε να στεγνώσει πριν το βάλετε στην θήκη του. Η υγρασία βοηθάει στην αναπαραγωγή των μικροβίων. Επομένως, διακινδυνεύετε στο να είναι ακατάλληλη την επόμενη φορά που θα θέλετε να καθαρίσετε την τουαλέτα.

Χρησιμοποιώντας το ίδιο κουρέλι.


Όταν χρησιμοποιείτε υπερβολικά ένα πανί καθαρισμού, σταματάει να στεγνώνει τόσο καλά, όσο το κάνει όταν είναι καθαρό. Αυτό βοηθάει και στην εξάπλωση των μικροβίων

Παραμέληση του κάδου απορριμμάτων.


Είναι σημαντικό να καθαρίζεται τον κάδο σας τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα, κατά προτίμηση με καθαριστικό που να περιέχει χλωρίνη. Αυτό θα βοηθήσει στην μείωση της βρωμιάς. Για να διευκολύνετε την κατάσταση, καθαρίστε τον κάθε φορά που πετάτε τα σκουπίδια σας έξω από το σπίτι.

 

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr