Συντετριμμένοι και στιγματισμένοι δηλώνουν οι εννέα κατηγορούμενοι για την υπόθεση Γιακουμάκη
Www.true.gr

Συντετριμμένοι και στιγματισμένοι δηλώνουν οι εννέα κατηγορούμενοι για την υπόθεση Γιακουμάκη

Σε μία εβδομάδα θα βρεθούν ενώπιον του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ιωαννίνων οι εννέα νεαροί από την Κρήτη, που κατηγορούνται για επικίνδυνη σωματική βλάβη από κοινού και κατ’ εξακολούθηση σε βάρος του αδικοχαμένου σπουδαστή της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πατρίς», οι έξι νεαρούς από τον νομό Ηρακλείου, ο ένας από τον νομό Ρεθύμνου, ο ένας από τα Χανιά ενώ ένας άλλος  που διαμένει στην Βόρεια Ελλάδα, όλοι τους ηλικίας από 20 έως 24 ετών, δηλώνουν συντετριμμένοι και στιγματισμένοι.

Οι κατηγορούμενοι φέρονται να υποστηρίζουν ότι ο άτυχος φοιτητής υπήρξε φίλος τους και ουδέποτε βιαιοπράγησαν σε βάρος του όπως τους αποδίδεται, ενώ ισχυρίζονται ότι το πραγματικό το έχουν υποστεί οι ίδιοι και οι οικογένειές τους από τη στιγμή που γνωστοποιήθηκε η ποινική εμπλοκή τους στην υπόθεση.

Οι δικηγόροι Γιώργος Κοκοσάλης και Γιάννης Χατζηδάκης, οι οποίοι έχουν αναλάβει την υπεράσπιση κάποιων εκ των κατηγορουμένων, σε γραπτή δήλωσή τους στην εφημερίδα «Πατρίς» υποστηρίζουν:


«Εδραία πεποίθηση της υπεράσπισης των κατηγορουμένων είναι ότι δεν υπάρχει ποινικό αδίκημα. Όλοι οι κρητικής καταγωγής κατηγορούμενοι, οι οποίοι αναμένεται να δικαστούν στις 8 Φεβρουαρίου, είναι παιδιά άριστων οικογενειών που δεν έχουν δώσει ποτέ δικαίωμα για σχόλια και παρατηρήσεις. Το πραγματικό bullying το έχουν υποστεί τόσο οι ίδιοι όσο και οι οικογένειές τους από την ώρα που έγινε γνωστή η ατυχής ποινική εμπλοκή τους. Παρόλα αυτά οι ίδιοι δεν θεωρούν υπεύθυνο τον Βαγγέλη ή την οικογένειά του για όλη αυτήν την ταλαιπωρία, κατανοώντας ότι αυτή εκπορεύεται από εξωδικαστικά κέντρα διαμόρφωσης συνειδήσεως. Τα παιδιά εκφράζουν τη λύπη και τη συντριβή τους για την απώλεια του φίλου τους, τον οποίο διατηρούν στην καρδιά τους με τις καλύτερες αναμνήσεις».

Με βάση πάντως το κατηγορητήριο, η παρέα των Κρητικών φέρεται να είχε στοχοποιήσει τον Βαγγέλη Γιακουμάκη. Στη δικογραφία αναφέρεται περιστατικό, κατά το οποίο τον είχαν κλείσει μέσα στην ντουλάπα, σε δωμάτιο της εστίας, και τον υποχρέωναν να κάνει το «τζουκ-μποξ» και να τραγουδάει, ρίχνοντας κέρματα. Ο Βαγγέλης φέρεται να εκλιπαρούσε να τον ελευθερώσουν, εκείνοι όμως τον κρατούσαν εγκλωβισμένο, διασκεδάζοντας με τις πράξεις τους.


Άλλη ημέρα, τον είχαν ρίξει στο πάτωμα και του είχαν δέσει στον λαιμό ένα σχοινί ενώ τον χτυπούσαν στο πρόσωπο με μία βούρτσα που γυαλίζουν τα στιβάνια, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Γίνονται επίσης αναφορές σε περιστατικά, κατά τα οποία του έριχναν σφαλιάρες ή κλωτσιές, του κολλούσαν στο κεφάλι μονωτική ταινία κ.λπ. Αναφέρονται όμως και περιστατικά βιαιοπραγίας εκτός της εστίας της Γαλακτοκομικής Σχολής. Για παράδειγμα περιγράφεται η επιστροφή τους από εκδρομή στη Θεσσαλονίκη, όπου μέσα στο λεωφορείο συμφοιτητής του Βαγγέλη Γιακουμάκη φέρεται να τον έπληξε με σφοδρότητα πολλές φορές στο πρόσωπο.

[Πηγή]

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr