Μοιάζει με ένα Συνηθισμένο Γλυπτό. Μόλις όμως αρχίσει να Περιστρέφεται... Θα μείνετε Άφωνοι!
Www.true.gr

Μοιάζει με ένα Συνηθισμένο Γλυπτό. Μόλις όμως αρχίσει να Περιστρέφεται… Θα μείνετε Άφωνοι!

Το εκπληκτικό αυτό έργο τέχνης του John Edmark, αρχικά μοιάζει με ένα κοινό, άσπρο, τρισδιάστατο γλυπτό. Αλλά όταν αρχίζει να περιστρέφεται κάτω από ένα στροβοσκοπικό φως, τα πράγματα παίρνουν μια συναρπαστική τροπή!

Μόλις αρχίσουν να κινούνται, αυτά τα τρισδιάστατα γλυπτά παίρνουν ζωή! Ο τρόπος περιστροφής κάνει τις φιγούρες να αλλάζουν σχήμα και φαίνεται να κινούνται από μόνες τους, είναι πραγματικά τρελό.

Ο Edmark βρήκε την ιδέα για αυτή την τεχνική, ενώ δίδασκε για design στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ. Έχει εμπνευστεί από κάτι που ονομάζεται «Fibonacci Sequence», ένας φυσικός σχεδιασμός στη φύση και ήξερε ότι έπρεπε να το χρησιμοποιήσει στην τέχνη!

Το όνομα προέρχεται από τον Ιταλό μαθηματικό Leonardo Bonacci (ο οποίος ήταν γνωστός από τον Fibonacci). Εισήγαγε αυτή την ακολουθία αριθμών στον κόσμο το 1202, στο βιβλίο του Liber Abaci.Αυτή η ακολουθία είναι κάτι που μπορείτε να δείτε σε αντικείμενα όπως κουκουνάρια, λουλούδια και κοχύλια.

Το φως χτυπά κάθε σχισμή των γλυπτών αυτών και η περιστροφή τους αιχμαλωτίζει όποιον κοιτάξει πάνω τους. από τη στιγμή που ο Edmark δημοσίευσε αυτό το βίντεο στο διαδίκτυο, έχει μοιραστεί χιλιάδες φορές και έχει προβληθεί πάνω από 1,4 εκατομμύρια φορές!

Ο Edmark δεν είναι μόνο καλλιτέχνης, αλλά και σχεδιαστής, εφευρέτης και δάσκαλος στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ.Το εφέ κίνησης επιτυγχάνεται με προοδευτικές περιστροφές αναλογίας χρυσού, με την ίδια αναλογία που φέρουν τα σπειροειδή μοτίβα που βρίσκονται στους κώνους πεύκου και τους ηλίανθους.

Ρίξτε μια ματιά σε αυτά τα απίστευτα τρισδιάστατα γλυπτά στο παρακάτω βίντεο. Τι καταπληκτική ιδέα!

Credit: sharetap.it

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr