Συνεχίζει τις Απειλές ο Τσαβούσογλου: «Ούτε Πουλί δεν θα Πετάει στο Αιγαίο Χωρίς Τούρκικη Άδεια»

Για μια ακόμη φορά οι Τούρκοι πολιτικοί αποδεικνύουν πως δεν έχουν καμία σχέση με τις έννοιες της Δημοκρατίας και της Δικαιοσύνης

Το μόνο που ξέρουν να κάνουν καλά οι Τούρκοι είναι να εκβιάζουν και να απειλούν. Δεν έχουν άλλωστε προσφέρει και τίποτα σημαντικό στην ανθρωπότητα στο πέρασμα των αιώνων. Μόνο πολέμους, γενοκτονίες, ολοκαυτώματα και διωγμούς.

Εν έτει λοιπόν 2018 δεν έχει αλλάξει τίποτα. Οι Τούρκοι πολιτικοί συμπεριφέρονται όπως συμπεριφέρονταν επί Οθωμανικής αυτοκρατορίας. Ο Ερντογάν ως σουλτάνος και οι συνεργάτες του ως πασάδες που προσπαθούν να επιβάλουν την πολιτική τους με απειλές και εκβιασμούς.

Σε ρόλο πασά λοιπόν και ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό Kral Fm δήλωσε πως στο Αιγαίο «ακόμα και σε θέματα ερευνών δεν μπορεί να πετάξει ούτε πουλί».

Ο Τσαβούσογλου ρωτήθηκε για τη θεωρία της παραχώρησης των 18 νησιών στην Ελλάδα, απαντώντας ότι «όχι μόνο στη δική μας περίοδο αλλά και μετά την Κρίση των Ιμίων δεν έχει αλλάξει τίποτα στο ισχύον καθεστώς όπως και στο νομικό καθεστώς των νησιών. Δεν το επιτρέπουμε. Ακόμα και σε θέμα ερευνών δεν μπορεί να πετάξει ούτε πουλί χωρίς την άδεια της Τουρκίας. Δεν έχει παραχωρηθεί ούτε ένα κομμάτι βράχου».

Ο Τούρκος υπουργός, αφού τόνισε πως δεν θα γίνει δεκτή καμία υποχώρηση στο Αιγαίο και στην Κύπρο ανέφερε πως «ξεκινάμε έρευνες τώρα γύρω από την Κύπρο. Τώρα η Τουρκία έχει δικό της πλοίο γεώτρησης. Η Τουρκία έχει δυνατότητες. Τους περασμένους μήνες ξέρετε πως εμπόδισαν κάποιες γεωτρήσεις όπως αυτή των Ιταλών. Δεν θα αφήσουμε να χαθούν τα δικαιώματα των τουρκοκυπρίων και της «Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου από την άποψη οικονομικών συμφερόντων όπως φυσικού αερίου, πετρελαίου και φυσικού πλούτου γύρω από την Κύπρο».

Νέες απειλές για τους «8» και εκβιασμοί για τους δύο στρατιωτικούς

«Αν η Ελλάδα δεν επιστρέψει τους 8 η θέση της Τουρκίας θα είναι πολύ διαφορετική σε αυτού του είδους τα θέματα», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σε άλλη συνέντευξη που παραχώρησε.

Ο Τούρκος υπουργός είπε ότι η Ελλάδα τους είχε υποσχεθεί πως θα τους έδινε αυτά τα άτομα. «Γνωρίζουμε ότι οι Έλληνες πολιτικοί ήθελαν να τους δώσουν. Αλλά η Δύση άσκησε μεγάλη πίεση στην ελληνική δικαιοσύνη», είπε ο Τούρκος Υπουργός προσθέτοντας πως «αν η Ελλάδα δεν μας τους δώσει αύριο και η δική μας στάση σε τέτοια θέματα θα είναι πολύ διαφορετική», εννοώντας προφανώς τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που παραμένουν φυλακισμένοι στις φυλακές της Αδριανούπολης από την 1η Μαρτίου χωρίς κατηγορητήριο.

πηγή: newsbomb.gr