Σύνδρομο Ραπουνζέλ: Τι είναι - Πέθανε 16χρονη που έτρωγε τα μαλλιά της
Www.true.gr

Σύνδρομο Ραπουνζέλ: Τι είναι – Πέθανε 16χρονη που έτρωγε τα μαλλιά της

Σύνδρομο Ραπουνζέλ: Μια 16χρονη έφηβη πέθανε από μόλυνση στομάχου, εξαιτίας τριχών που είχαν συσσωρευθεί εκεί. Το αίτιο ήταν το σύνδρομο Ραπουνζέλ, μια ψυχαναγκαστική πάθηση που σε κάνει να τρως τα μαλλιά σου.

Σύνδρομο Ραπουνζέλ: Πως πέθανε η έφηβη

Η 16χρονη Jasmine Beever, η οποία ήταν από την Skegness στο Ηνωμένο Βασίλειο, είχε παρακολουθήσει την κηδεία του παππού της λίγες μέρες πριν αρρωστήσει στο σχολείο, σύμφωνα με το Lincolnshire Live.

“Η Jasmine ήταν καταπληκτική. Ήταν ένα από εκείνα τα παιδιά που σε έκαναν να χαμογελάς”, δήλωσε η μητέρα της καλύτερης φίλης της, Donna Marshall

Οι γιατροί κατάφεραν αρχικά να επαναφέρουν την 16χρονη στην ζωή, μετά την κατεπείγουσα μεταφορά της στο νοσοκομείο στις 7 Σεπτεμβρίου, αλλά πέθανε αργότερα εκείνο το βράδυ.

Σύνδρομο Ραπουνζέλ: Τα στοιχεία της αυτοψίας

Η αυτοψία έδειξε ότι μια μεγάλη μπάλα από τρίχες είχε προκαλέσει περιτονίτιδα, μια φλεγμονή ιστού στην κοιλιά. Ήταν το αποτέλεσμα της ψυχαναγκαστικής διαταραχής της έφηβης να τρώει τα μαλλιά της, κατάσταση που είναι γνωστή ως σύνδρομο Ραπουνζέλ.Η Donna Marshall έγραψε στη σελίδα του στο Facebook ότι η Jasmine είχε αυτήν την συνήθεια για πολλά χρόνια.

Η 16χρονη Jasmine Beever

Σύνδρομο Ραπουνζέλ: Τι είναι το σύνδρομο Ραπουνζέλ

Το σύνδρομο Ραπουνζέλ είναι μια εξαιρετικά σπάνια πάθηση, που προκύπτει από την κατάποση τριχών (τριχοφαγία). Το σύνδρομο πήρε το όνομά του από το παραμύθι των αδελφών Grimm, με “πρωταγωνίστρια” μια νεαρή κοπέλα με πολύ μακριά μαλλιά. Η τριχοφαγία συνδέεται μερικές φορές με τη διαταραχή της τριχοτιλλομανίας (τράβηγμα των μαλλιών και εξαγωγή τριχών).Επειδή η ανθρώπινη γαστρεντερική οδός δεν είναι σε θέση να αφομοιώσει την ανθρώπινη τρίχα, μπορεί να χρειαστεί χειρουργική θεραπεία για να εξαχθεί η μάζα μαλλιών που συσσωρεύεται στο στομάχι. Οι ασθενείς με το σύνδρομο Ραπουνζέλ συνήθως χρειάζονται ψυχιατρική αξιολόγηση και θεραπεία λόγω της συσχέτισης της πάθησης με διαταραχές ελέγχου της παρόρμησης, όπως η τριχοτιλλομανία.

https://en.wikipedia.org

Διαβάστε επίσης

Κατάθλιψη και Ασθένειες: Από ποια σοβαρή ασθένεια του εγκεφάλου κινδυνεύετε

Ελληνίδες: Φόβος Απόλυσης και εγκατάλειψης από τον σύντροφο

Έκθεση παιδιών σε πορνογραφία: Πως επηρεάζει την συμπεριφορά τους

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr