Συνάντηση Δένδια-Τσαβούσογλου : Οι 7 Φωτογραφίες σκληρής διπλωματίας και τι συνέβη μετά.
Www.true.gr

Συνάντηση Δένδια-Τσαβούσογλου : Οι 7 Φωτογραφίες σκληρής διπλωματίας και τι συνέβη μετά.

Η σκληρή διπλωματία ξέφυγε από τα πολιτισμένα όρια.

Ηεπίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια στην Άγκυρα για συνομιλίες με την τουρκική πλευρά ήταν επεισοδιακή και κατέληξε σε ένα μη αναμενόμενο θερμό επεισόδιο μπροστά στις κάμερες, σε μία συνέντευξη που είχε προγραμματιστεί να κρατήσει περίπου 15 λεπτά αλλά ξέφυγε τελείως σε χρόνο και σε περιεχόμενο όσων ακούστηκαν.

Ο Νίκος Δένδιας και ο ομόλογός του Μεβλούτ Τσαβούσογλου διασταύρωσαν τα βέλη τους με επιμέρους δηλώσεις κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου, ανάβοντας φωτιά σε μία συνάντηση που ναι μεν υπήρχαν διαφωνίες, ως εκείνη τη στιγμή όμως το κλίμα ήταν θετικό και υπήρχε διάθεση να συνεχιστεί με επίσκεψη του Τούρκου ΥΠ.ΕΞ στην Αθήνα.

Το σοκ για τους δημοσιογράφους και τους διπλωμάτες ήταν μεγάλο για τον τρόπο που εξελίχτηκε η συνέντευξη στον τύπο καθώς φαίνεται ότι οι αξιώσεις των δύο πλευρών έχουν δημιουργήσει τεράστιο χάσμα, το οποίο δεν μπορεί να κρυφτεί ούτε στο τέλος μίας πολύωρης συνάντησης.

Παρόλα αυτά ο Νίκος Δένδιας προσπαθώντας να ελαφρύνει το κλίμα μετά το τέλος της συνέντευξης απευθύνθηκε στον Τσαβούσογλου λέγοντας«Ελπίζω η διαφωνία μας να μην σε οδηγήσει να ακυρώσεις την πρόσκληση για δείπνο γιατί πεινάω εξαιρετικά».

Τι έγινε όμως πριν το περίφημο δείπνο Ιφτάρ των μουσουλμάνων κατά τη διάρκεια του Ραμαζανίου; Πώς υποδέχτηκαν τον Έλληνα υπουργό αλλά πώς εμφανίστηκε και ο ίδιος στις συναντήσεις του στο παλάτι του Ερντογάν και στο εστιατόριο για το δείπνο;


Το Menshouse έχει όλες τις απαντήσεις για τη συνάντηση που ξεκίνησε διπλωματικά και κατέληξε σε καβγά.


Το κλίμα ξεκίνησε από νωρίς να φαίνεται ότι στραβώνει όταν ο Νίκος Δένδιας επέλεγε τα ρούχα με τα οποία θα εμφανιζόταν στη συνέντευξη.


Ακόμα και το όχημα που διάλεξε για να μπει στο παλάτι του Σουλτάνου δεν ήταν το συνηθισμένο για έναν πολιτικό σε ξένη χώρα και προκάλεσε πολλά ερωτηματικά.


Η συνάντηση ξεκίνησε με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών να ρωτάει τον ομόλογό του αν τον θυμάται, από κάποια προηγούμενη συνάντησή τους ίσως.Το δώρο του Νίκου Δένδια προς τον Ταγίπ Ερντογάν ήταν συμβολικό και θύμισε σε όλους την αγάπη του Τούρκου Προέδρου για τα ζώα.


Λίγο πριν το δείπνο η τουρκική πλευρά έβαλε σε αναμονή τον Έλληνα ΥΠΕ.ΕΞ, κρατώντας του την καλύτερη θέση στο σαλόνι υποδοχής.

Ένα πολύ γκουρμέ πιάτο τον περίμενε στην τραπεζαρία, φτιαγμένο από τους πιο φημισμένους σεφ της Κωνσταντινούπολης.

Στον Νίκο Δένδια προσφέρθηκε καφές σε χάρτινο ποτήρι και συσκευασίες φαγητού για να πάρει σε πακέτο όσα αποφάγια μείνουν από το δείπνο.

Πηγή : menshouse.gr

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr