Συναγερμός για την κακοκαιρία – Μεσογειακός Κυκλώνας: Κύματα γίγαντες! Θα φτάσουν τα 11 μέτρα!

«Ξενοφών» ή «Ζορμπάς», ο μεσογειακός κυκλώνας θα προκαλέσει κύματα σε ύψος τετραωρόφης πολυκατοικίας! – Θα φθάσει στις νότιες ακτές της Πελοποννήσου μεταξύ 15:00-18:00 του Σαββάτου – Οι άνεμοι μπορεί να φτάσουν και τα 100 χλμ την ώρα – Παρακολουθήστε σε πραγματικό χρόνο την πορεία του – Αν αντιμετωπίζετε προβλήματα από την κακοκαιρία επικοινωνήστε μαζί μας στο info@newsit.gr
Το κέντρο του μεσογειακού κυκλώνα «Ξενοφώντα», όπως τον ονομάζει η μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, αναμένεται να φθάσει στις νότιες ακτές της Πελοποννήσου μεταξύ 15:00-18:00 του Σαββάτου, σύμφωνα με τις τελευταίες προβλέψεις.

Το ύψος του κύματος μεταξύ Πελοποννήσου και Κρήτης, το μεσημέρι του Σαββάτου, με βάση το κυματικό μοντέλο του Εθνικού Αστεροσκοπείου/meteo.gr, προβλέπεται ότι θα ξεπεράσει τα 11 μέτρα.

Ο «Ζορμπάς» αναμένεται να δημιουργηθεί, σύμφωνα με την ΕΜΥ, στο Νότιο Ιόνιο. Αναμένεται να ακολουθήσει πορεία προς τα ανατολικά, επηρεάζοντας (το πρωί του Σαββάτου) αρχικά την Πελοπόννησο και την Κρήτη. Στη συνέχεια θα «χτυπήσει» στην Αττική, την Εύβοια και τις Κυκλάδες και το πρωί της Κυριακής θα… φτάσει στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και ίσως τα Δωδεκάνησα. Τα φαινόμενα αναμένεται να είναι έντονα και ήδη η ΕΜΥ έχει εκδώσει έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων!

Η Ελλάδα είναι σε κλοιό και στο παρακάτω video μπορείτε να παρακολουθήσετε σε πραγματικό χρόνο πως κινείται ο κυκλώνας που πλησιάζει τη χώρα μας και φέρνει θυελλώδεις ανέμους και χαμηλές θερμοκρασίες.


Τους πήρε και τους… σήκωσε στη Ραφήνα
Το newsit.gr και ο Κώστας Στάμου βρέθηκαν στη Ραφήνα και κατέγραψαν τον δυνατό αέρα να σαρώνει τα… πάντα! Μπορεί το απαγορευτικό απόπλου να έχει αρθεί και τα δρομολόγια να γίνονται κανονικά από τα λιμάνια Πειραιά, Ραφήνας και Λαυρίου αλλά εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων δεν αποκλείεται η κατάσταση να αλλάξει.

Δείτε την εικόνα από τη Ραφήνα

Από νωρίς το πρωί έχει αρθεί το απαγορευτικό απόπλου, ενώ πλέον κανονικά γίνονται και τα δρομολόγια των πλοίων για τον Αργοσαρωνικό. Το πρωί δεν έγιναν τα δύο πρωινά δρομολόγια των υδροπτέρυγων, ωστόσο έγινε κανονικά το δρομολόγιο των 08:50. Καλό είναι οι επιβάτες πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατα τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για τυχόν αλλαγές ή τροποποιήσεις ορισμένων δρομολογίων.