Συναγερμός από ΕΟΦ: Ποιο πασίγνωστο σιρόπι για τον βήχα ανακαλεί
Www.true.gr

Συναγερμός από ΕΟΦ: Ποιο πασίγνωστο σιρόπι για τον βήχα ανακαλεί

Ποιο πασίγνωστο φάρμακο ανακαλεί ο ΕΟΦ;

Ο ΕΟΦ πήρε την απόφαση να αποσύρει από την αγορά παρτίδες γνωστού φαρμάκου που καταπολεμά τη ρινική συμφόρηση – Πρόκειται για δύο παρτίδες του HEXARHINAL, NASAL SPRAY

Στην ανάκληση γνωστού αποσυμφορητικού μύτης προχώρησε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκου (ΕΟΦ).Πιο αναλυτικά πρόκειται για ανάκληση των παρτίδων F145060A και F149040A του φαρμακευτικού προϊόντος «HEXARHINAL, NASAL SPRAY HA 0.1%(1MG/ML) 10 ML» με ημερομηνία λήξης 09/2020 και 10/2020 αντίστοιχα.

«Η παρούσα απόφαση εκδίδεται στα πλαίσια της προστασίας της δημόσιας υγείας και είναι προληπτική, δεδομένου ότι οι εν λόγω παρτίδες είναι σύμφωνες με τις προδιαγραφές του προϊόντος», αναφέρει η ανακοίνωση και συνεχίζει:«Ο Κ.Α.Κ. JOHNSON & JOHNSON ΕΛΛΑΣ αποφάσισε την ανάκληση λόγω αποτελεσμάτων εκτός προδιαγραφών σε μεταγενέστερες παρτίδες. Η εταιρεία JOHNSON & JOHNSON ΕΛΛΑΣ., ως κάτοχος άδειας κυκλοφορίας του προϊόντος στην Ελλάδα, οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους πελάτες της, προκειμένου να το αποσύρουν από την αγορά.

Τα παραστατικά της ανάκλησης πρέπει να τηρούνται για διάστημα τουλάχιστον πέντε (5) ετών και να τίθενται υπόψη του ΕΟΦ, εφόσον ζητηθούν».

ΠΗΓΗ: fimes.gr

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr