Συμβαίνει Τώρα: Σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης η Αργολίδα. Εκκενώνονται Σπίτια! [εικόνες]

– Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το Άργος και η Νέα Κίος στην Αργολίδα από τις πλημμύρες – Εκκενώνεται περιοχή στη Νέα Κίο – Δραματικές διασώσεις από πλημμυρισμένα σπίτια – Κλειστός ο δρόμος που οδηγεί από το Άργος στο Ναύπλιο – Εικόνες που κόβουν την ανάσα – Έκτακτη σύσκεψη στο δημαρχείο για την αντιμετώπιση της κατάστασης

Μεγάλα προβλήματα από την υπερχείλιση του ποταμού Ξεριά στο Άργος. Η πυροσβεστική απεγκλωβίζει συνεχώς ανθρώπους από τα σπίτια τους και η αστυνομία έχει διακόψει την κυκλοφορία στην είσοδο του Άργους από το Ναύπλιο στο ύψος του Αγίου Βασιλείου.

Όπως λέει η αντιδήμαρχος του Άργους στο NewsIt.gr, ήδη εχουν αρχίσει να εκκενώνονται χωριά της πόλης και περιοχές στη Νέα Κίο. Η περιοχή όπως μας λέει είναι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης…

Λίγο μετά τις 18.00 ξεκίνησε έκτακτη σύσκεψη στο δημαρχείο του Άργους, παρουσία του Περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη, για την αντιμετώπιση της κατάστασης. Η νύχτα αναμένεται δύσκολη και ήδη όλος ο μηχανισμός βρίσκεται στους δρόμους.

Οι εικόνες από τις πλημμύρες είναι αποκαλυπτικές. Ορμητικός χείμαρρος παρασύρει τα πάντα. Ακόμα και αυτοκίνητα που βρέθηκαν στην πορεία του όπως αυτό που βλέπουμε στο επόμενο βίντεο…

Τα ορμητικά νερά από το ποτάμι έχουν κατακλύσει τους γύρω δρόμους στο ύψος του ΟΣΕ και ξεχύνονται προς το κέντρο της πόλης. Η Ινάχου και η Καρπετοπούλου έχουν σοβαρό πρόβλημα με τα φρεάτια να μην μπορούν να δεχθούν το όγκο των νερών.


Εκκένωση σπιτιών στη Νέα Κίο

Η Πάνιτσα πλημμύρισε και τα νερά ξεχύθηκαν στην παραθαλάσσια Νέα Κίο. Αστυνομική δύναμη από Άργος και Ναύπλιο εκκενώνει σπίτια.


Να τονίσουμε πως από την πρώτη στιγμή βρίσκονται επί ποδός όλες οι υπηρεσίες του Δήμου Άργους Μυκηνών αλλά και ο Δήμαρχος που συντονίζουν τις ενέργειες. Επίσης πολλά είναι τα πλημμυρισμένα υπόγεια και σπίτια στους γύρω δρόμους με την πυροσβεστική αυτη την στιγμή να δίνει μεγαλύτερη βαρύτητα στις ανθρώπινες ζωές.

Στο χωριό Σταθέικα έχει επίσης εγκλωβιστεί οικογένεια στο τυροκομείο Έλατος και γίνεται επιχείρηση της πυροσβεστικής για τον απεγκλωβισμό της.

Οι εικόνες από τις πλημμύρες στο Άργος

ΠΗΓΗ: newsit.gr