Συμβαίνει Τώρα: Ανοιχτό το Nammos στη Μύκονο, Κανονικά το πάρτι με Emily Ratajkowski και Kate Moss – Άκυρο το Λουκέτο

Παρά το γεγονός πως κλιμάκιο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημόσιων Εσόδων έδωσε εντολή στις τοπικές αστυνομικές Αρχές να προχωρήσουν στο σφράγισμα του μαγαζιού για τις επόμενες 48 ώρες, τo Νammos σήμερα το πρωί είναι ανοιχτό και η λειτουργία του συνεχίζεται κανονικά.

Υπενθυμίζεται, πως κλιμάκιο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημόσιων Εσόδων που πραγματοποίησε έφοδο χθες το απόγευμα στην επιχείρηση φέρεται, σύμφωνα με πληροφορίες, εντόπισε φορολογικές παραβάσεις ύψους 73.000 ευρώ, δίνοντας αμέσως εντολή στις τοπικές αστυνομικές Αρχές να προχωρήσουν στο σφράγισμα του μαγαζιού για τις επόμενες 48 ώρες.

Συγκεκριμένα, ο αιφνιδιαστικός έλεγχος που πραγματοποίησε το κλιμάκιο εφοριακών συνέβη στις 5.30 το απόγευμα και ενώ το μαγαζί ήταν γεμάτο από κόσμο.

Μια υπάλληλος της αρμόδιας υπηρεσίας του υπουργείου Οικονομικών εμφανίστηκε στη Ψαρρού με φόρεμα παραλίας, ενώ ακριβώς από πίσω της ακολουθούσαν δυο άνδρες ατημέλητα ντυμένοι, την ίδια στιγμή που ακόμη πέντε ελεγκτές φέρονται να είχαν ακροβολιστεί σε κάθε γωνιά της επιχείρησης. Τα μέλη του κλιμακίου ζήτησαν από τους υπεύθυνους του Nammos να τους οδηγήσει προς τις ταμειακές μηχανές και εκείνοι έδειξαν πρόθυμοι να τους εξυπηρετήσουν.

Η μήνυση και το «κουμπί πανικού»

Όπως αναφέρει το «Πρώτο Θέμα», τα μέλη του κλιμακίου της ΑΑΔΕ ήλεγξαν όλες τις ταμειακές μηχανές και, σύμφωνα με πληροφορίες, φέρονται να διαπίστωσαν πως το μαγαζί δεν είχε κόψει αποδείξεις αξίας 73.000 ευρώ. Ισχυρίστηκαν μάλιστα ότι οι υπεύθυνοι της επιχείρησης Nammos κατά την διάρκεια του ελέγχου πάτησαν το «κουμπί πανικού» που εκδίδει αυτόματα τις «κρυμμένες» αποδείξεις, κάτι που ωστόσο αρνείται κατηγορηματικά η επιχείρηση, η οποία μέσω των νομικών της συμβούλων προχώρησαν σε μια πρωτοφανή κίνηση μηνύοντας τους εφοριακούς για παράβαση καθήκοντος.

Σύμφωνα με το περιεχόμενο της μηνυτήριας αναφοράς που κατέθεσαν οι άνθρωποι του Nammos εναντίον των μελών του κλιμακίου της Ανεξάρτητης Αρχής, «την 29-6-2018 και ώρα 17.29, όπως προκύπτει από το σημείωμα ελέγχου, ξεκίνησε ο έλεγχος στα τέσσερα ανεξάρτητα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος που λειτουργεί η εταιρία μας.

Και συνεχίζουν: «Σε κάποια στιγμή και ενώ ο έλεγχος βρισκόταν σε εξέλιξη, από τον υπεύθυνο του κλιμακίου μας ανακοινώθηκε ότι θα βεβαιωθεί παράβαση για μη έκδοση 251 αποδείξεων λιανικής πώλησης. Συγκεκριμένα, ισχυρίστηκε ότι στην επιχείρηση υπάρχει κουμπί πανικού και πως μόλις αντιληφθήκαμε τον έλεγχο τον έλεγχο κατά το δίλεπτο 17.29 και 17.31 εκδώσαμε 251 αποδείξεις, ενώ τούτο είναι απολύτως ψευδές και διαπιστώνεται από τους φορολογικούς μηχανισμούς ότι μέσα σε μισή και πλέον ώρα, ήτοι από 17:10:26 μέχρι 17:48:30 εκδόθηκαν μόνο επτά αποδείξεις.

Μάλιστα ζητήσαμε επίμονα να κατασχέσουν άμεσα όλους τους φορολογικούς μηχανισμούς, προκειμένου να γίνει πραγματογνωμοσύνη για να διαπιστωθεί ότι δεν υπάρχει κουμπί πανικού και ότι όλες οι αποδείξεις είχαν εκδοθεί κανονικά, όμως αυτοί αρνήθηκαν λέγοντας ότι θα βεβαιώσουν κανονικά την παράβαση. Στη συνέχεια εκπρόσωπος της τοπικής ΔΟΥ ενημέρωσε τους ανθρώπους του Nammos ότι θα προχωρήσει στο σφράγισμα της επιχείρησης για 48ωρες.

Οι άνθρωποι του Nammos υποστηρίζουν ότι τα μέλη του κλιμακίου προσυπέγραψαν το σημείωμα ελέγχου με ψευδείς διαπιστώσεις και γι αυτό προέβησαν στην κατάθεση μήνυσης εναντίον τους.

Πάντως, το μεγάλο πάρτι για τα εγκαίνια του Nammos village με καλεσμένη την Emily Ratajkowski και Kate Moss και άλλα σούπερ μοντέλα αναμένεται να πραγματοποιηθεί κανονικά, σε παραπλήσιο χώρο από άλλη εταιρία, όπως άλλωστε είχε προγραμματιστεί αρχικά.

πηγή: thecaller.gr