Συμβαίνει Τώρα: Αναζωπύρωση της Φωτιάς στο Ελευθέριος Βενιζέλος. Καίγονται Φορτηγά και Αυτοκίνητα!

Σοκαριστικές εικόνες από το πλοίο Ελευθέριος Βενιζέλος όπου ξέσπασε φωτιά τα ξημερώματα εν πλω! – Λόγω του νερού που χρησιμοποιείται για την κατάσβεση, έχει πάρει κλίση προς τ’ αριστερά! – Δεν έχει σβήσει ακόμα η φωτιά, δύσκολη η μάχη της κατάσβεσης δήλωσε ο αρχηγός της Πυροσβεστικής – Δύσκολες οι συνθήκες για τους πυροσβέστες καθώς υπάρχουν στο γκαράζ πολλά αυτοκίνητα και φορτηγά – Όλο το χρονικό της νύχτας θρίλερ που έζησαν οι 875 επιβάτες και το 140μελές πλήρωμα!

Μάχη υπό εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες για να σβήσουν τη φωτιά που ξέσπασε στις 23:45 το βράδυ της Τρίτης (28.08.2018) δίνουν ισχυρότατες δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Ακόμη και τώρα, σχεδόν 12 ώρες μετά το ξέσπασμα της πυρκαγιάς, δεν έχει καταστεί δυνατό να σβήσει η φωτιά, αφού το γκαράζ Νο3 του πλοίου Ελευθέριος Βενιζέλος είναι γεμάτο αυτοκίνητα και φορτηγά, ο χώρος περιορισμένος και οι πυροσβέστες δεν μπορούν να φτάσουν στο σημείο της φωτιάς!

Η εικόνα του πλοίου να έχει πάρει κλίση προς τ’ αριστερά εξαιτίας του όγκου νερού που έχει χρησιμοποιηθεί για την κατάσβεση είναι σοκαριστική. Για καλή τύχη των 875 επιβατών και του 140μελούς πληρώματος που βρισκόταν στο πλοίο που ξεκίνησε στις 22:00 το βράδυ για τα Χανιά, κανείς δεν τραυματίστηκε. Το Ελευθέριος Βενιζέλος επέστρεψε τα ξημερώματα στο λιμάνι του Πειραιά και άμεσα ξεκίνησε η επιχείρηση εκκένωσης, η οποία ολοκληρώθηκε χωρίς προβλήματα περίπου στις 07:00 το πρωί της Τετάρτης (29.08.2018).

Η φωτιά ξέσπασε στο ισόγειο γκαράζ με αποτέλεσμα να καίγονται φορτηγά και ΙΧ όπως δήλωσε ο αρχηγός της Πυροσβεστικής, Βασίλης Ματθαιόπουλος. Περιέγραψε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι πυροσβέστες και το πλήρωμα που μετέχουν στην επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς. Μέχρι στιγμής δεν είναι γνωστό πως και από που ξεκίνησε η φωτιά στο Ελευθέριος Βενιζέλος. Το μόνο γνωστό είναι πως ξέσπασε στο γκαράζ Νο3.

«Δεν μπορούμε να φτάσουμε στο σημείο της πυρκαγιάς γιατί είναι περιορισμένοι οι χώροι», τόνισε ο αρχηγός της Πυροσβεστικής, σημειώνοντας πως έχουν καεί φορτηγά και ΙΧ αυτοκίνητα, ενώ ήδη έχουν καταφέρει να απομακρύνουν κάποια από το 1ο γκαράζ του πλοίου.

Θα χρειαστεί ώρα για την κατάσβεση όπως είπε ο αρχηγός της Πυροσβεστικής αλλά το θετικό είναι πως δεν υπάρχει κίνδυνος έκρηξης, καθώς στο Ελευθέριος Βενιζέλος δεν υπήρχαν εύφλεκτα υλικά. Στην κατάσβεση συμμετέχουν όλες οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής από τον Πειραιά.

Δείτε τι δήλωσε ο αρχηγός της Πυροσβεστικής

[Newsit]