Συγκλονίζει νεφροπαθής που νοσεί από κορονοϊό "Σπαρταράμε πάνω στο κρεβάτι σαν ψάρια από το κρύο"
Www.true.gr

Συγκλονίζει νεφροπαθής που νοσεί από κορονοϊό «Σπαρταράμε πάνω στο κρεβάτι σαν ψάρια από το κρύο»

Τα λόγια 60χρονου συγκλονίζουν – Μιλά για τις ελλείψεις και τη μάχη που δίνεται καθημερινά στο νοσοκομείο – Νοσηλεύεται επί 14 ημέρες στο Ιπποκράτειο

Συγκλονίζουν τα λόγια 60χρονου νεφροπαθούς, Κοσμά Σύρρη που νοσεί με κορωνοϊό και νοσηλεύεται στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης εδώ και 14 ημέρες. Ο 60χρονος περιγράφει τις ελλείψεις και τη μάχη που δίνεται καθημερινά στο νοσοκομείο, χαρακτηρίζοντας «συνθήκες πολέμου» την κατάσταση που επικρατεί.

Το Ιπποκράτειο είναι το μοναδικό νοσοκομείο αναφοράς της Θεσσαλονίκης που δέχεται θετικούς νεφροπαθείς. Σύμφωνα ρε ρεπορτάζ του Mega, δεν διαθέτει τα κατάλληλα μηχανήματα προκειμένου οι ασθενείς να υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση.

«Τα μηχανήματα αυτά είναι, δεν ξέρω ποιας χρονολογίας, δεν δουλεύουν τα νερά με ζεστό τρόπο και εμείς εδώ σπαρταράμε πάνω στο κρεβάτι σαν ψάρια από το κρύο. Γιατί οι σάκοι είναι κάτω από 15 βαθμούς. Είμαι 60 χρόνων, είμαι νέος άνθρωπος είμαι κι έχω νέο παιδί 15 χρονών. Γιατί δηλαδή να μην το ευχαριστηθώ το παιδί αυτό;», τονίζει ο ασθενής.

Σύμφωνα με τον 60χρονο, γίνεται προσπάθεια από το νοσοκομείο να δημιουργηθεί μια μονάδα ειδικά για εκείνους, μέχρι τότε όμως κάθε δεύτερη μέρα που υποβάλλονται στην θεραπεία τους, υποφέρουν.


Ο 60χρονος νοσηλεύεται, χωρίς συμπτώματα, για 14η ημέρα στο Ιπποκράτειο. Κόλλησε τον ιό από την 15χρονη κόρη του που μολύνθηκε από συμμαθητή της στο σχολείο, όπως είπε.

«Κόλλησα covid από την κόρη μου. Δεν τα έκλεισαν τα σχολεία. Είναι ασυμπτωματικά τα παιδιά. Τα παιδιά ήταν ασυμπτωματικά όλα. Κόλλησε από το σχολείο, ήρθαν στο σπίτι ασυμπτωματικά και μας κόλλησαν όλους, όχι μόνο εμένα. Όλους όμως. Δηλαδή εμένα, τη γυναίκα μου, την πεθερά μου, την κουνιάδα μου», τόνισε ο κ. Κοσμάς.

«Νιώθω ότι έχω χάσει σαν άνθρωπος την αξιοπρέπειά μου. Νιώθω ότι έχω χάσει την αξιοπρέπειά μου. Τελείως. Αντί να παρακαλάς να βγεις έξω, κάνε μία προσευχή να βγει ένας άρρωστος έξω. Κάνε μία προσευχή να βγει ένας άρρωστος έξω», τπεριγράφει.


«Γίνεται πόλεμος εδώ πέρα. Όταν λέω πόλεμος, πόλεμος. Πόλεμος. Είμαστε στην ορθοπεδική, στον τρίτο όροφο και τον έχουν κάνει covid. Έχουν διώξει τα πάντα. Έχουν αποκλείσει χειρουργεία, έχουν αποκλείσει τα πάντα. Παντού γκρεμίζουν και φτιάχνουν δωμάτια. Γκρεμίζουν και φτιάχνουν δωμάτια. Αυτό κάνουν συνέχεια. Φοράμε συνέχεια μάσκες. Μάσκες, μάσκες, μάσκες. Μάσκες. Κοιμόμαστε με μάσκες», υπογραμμίζει.

«Έχουμε δύο μέρες να το δούμε το αντισηπτικό. Παρακαλάμε να μας δώσουν αντισηπτικό. Οι καθαρίστριες δηλαδή έρχονται, έχουν μία καθαρίστρια τρεις ορόφους δηλαδή. Γίνεται ένας χαμός. Δεν προλαβαίνουμε να καθαρίσουμε τις τουαλέτες δεν προλαβαίνουμε», προσθέτει.

«Προσπαθούν οι άνθρωποι, εγώ δεν έχω αντίρρηση. Αλλά είναι στα όρια αυτών των προσπαθειών. Να φανταστείς εδώ έχουμε τον κ. Μιχάλη, είναι 88 χρόνων τον ταΐζουμε εμείς τον κύριο Μιχάλη», επισημαίνει, εστιάζοντας στην αφυκτική πίεση που δέχεται το νοσοκομείο.

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr