Συγκλονίζει η μαρτυρία της συζύγου του σκηνοθέτη Αγγελόπουλου: Κάηκε το σπίτι μου, καταστράφηκε το αρχείο του Θόδωρου
Www.true.gr

Συγκλονίζει η μαρτυρία της συζύγου του σκηνοθέτη Αγγελόπουλου: Κάηκε το σπίτι μου, καταστράφηκε το αρχείο του Θόδωρου

Η Φοίβη Αγγελοπούλου εξομολογείται στο protothema.gr ότι οι φλόγες στο Μάτι κατέστρεψαν ολοσχερώς το σπίτι της και την αλληλογραφία του αγαπημένου σκηνοθέτη που έφυγε από τη ζωή το 2012.

Σοκαριστικές είναι οι εικόνες στο Μάτι της Αττικής. Η περιοχή που άλλοτε έσφυζε από ζωή, θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο. Όσοι κατάφεραν να σωθούν, ψάχνουν τις τελευταίες δύο ημέρες ανάμεσα στα αποκαΐδια να περισώσουν ό,τι μπορούν από τους κόπους μιας ζωής.

Λίγα μέτρα μακρυά από την ταβέρνα «Αργυρή Ακτή» βρίσκεται το σπίτι του πολυβραβευμένου σκηνοθέτη Θεόδωρου Αγγελοπουλου, ο οποίος το 2012 έχασε τη ζωή του σε τροχαίο.

Η επιβλητική μονοκατοικία του, ήταν ανάμεσα στα σπίτια που καταστράφηκαν ολοσχερώς από τις φονικές πυρκαγιές που έπληξαν την Ανατολική Αττική και που σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό μετρά 81 νεκρούς.

Η κάμερα του protothema.gr συνάντησε στο «Μάτι» την σύζυγο του πολυβραβευμένου σκηνοθέτη, Φοίβη Αγγελοπουλου και με δάκρυα στα μάτια περιέγραψε πώς κατάφερε να σωθεί από τις φλόγες αλλά και πώς ολόκληρη η πνευματική ιδιοκτησια της οικογένειας έγινε στάχτη.

«Την ημέρα της φωτιάς ήμασταν εδώ. Πήγαμε στη θάλασσα με την εγγονή μου και τη κόρη μου που μόλις είχε έρθει από τη Νέα Υόρκη. Δεν χτύπησαν οι καμπάνες, δεν χτύπησαν οι σειρήνες, δεν ειδοποίησε κανείς», λέει η Φοίβη Αγγελοπούλου.Λίγα λεπτά αργότερα σοκάρει με τα όσα εξιστορεί στην κάμερα του protothema.gr: «Είχαμε πάει να επισκεφτούμε μια φίλη μου η οποία ήταν χειρουργημένη η οποία τελικά πνίγηκε. Το δικο μου σπίτι κάηκε ολοσχερώς. κάηκαν τα βιβλία του άντρα μου η αλληλογραφία του με διάσημους ανθρώπους, όλα τα βιβλία των συγγραφέων που του είχαν αφιερώσει».

Τέλος σημειώνει: «Δυστυχώς, ούτε η πολιτεία ούτε εμείς οι κάτοικοι που έχουμε μισοεκπαιδευτει όλα αυτά τα χρόνια και είχαμε μία οργάνωση δεν λειτούργησε τίποτα.Πηγή: protothema.gr

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr