Τουλάχιστον 36 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στις διαδηλώσεις που ξεκίνησαν στο Ιράν με αφορμή τον ξυλοδαρμό της 22χρονης Μαχσά Αμινί η οποία έπεσε σε κώμα αφού συνελήφθη στις 13 Σεπτεμβρίου στην Τεχεράνη για «ανάρμοστη ενδυμασία» και κρατήθηκε από την αστυνομία ηθών.

Τελικά η Αμινί κατέληξε οδηγώντας εκατοντάδες χιλιάδες γυναίκες και άντρες στο Ιράν να αντιδράσουν ανοιχτά στους δρόμους της χώρας δεχόμενοι σκληρή καταστολή από την αστυνομία.

Διαδηλώσεις με γυναίκες να καίνε το τσαντόρ τους και να κόβουν δημόσια τα μαλλιά τους συμβολικά, αφού η Αμινί ξυλοκοπήθηκε στο κεφάλι όταν η αστυνομία ηθών την συνέλαβε γιατί δεν κάλυπτε σωστά η μαντίλα το κεφάλι και τα μαλλιά της.

Τα ελεύθερα μαλλιά έγιναν σύμβολο αυτού του αγώνα των Ιρανών γυναικών και στη Δύση σημαίες φτιαγμένες από μαλλιά γέμισαν σε φωτογραφίες τα social media.

Ο Αρκάς σε χθεσινό του σκίτσο σχολίασε τον αγώνα των γυναικών αυτών για ελευθερία, ισότητα, ενάντια στο θεοκρατούμενο και πατριαρχικό κράτος του Ιράν με ένα συγκλονιστικό σκίτσο.

Στο σκίτσο φαίνονται μαύρα μαλλιά να ανεμίζουν αφού πρώτα έχουν περάσει μέσα από έναν τοίχο από τούβλα τον οποίο έχουν σπάσει συνεχίζοντας την πορεία τους προς τα αριστερά του σκίτσου.

Συγκλονίζει το σκίτσο του Αρκά για τη γυναικεία επανάσταση στο Ιράν