Η Συγκλονιστική Ιστορία ενός Άντρα που παραλίγο να Πεθάνει από τα Φιλιά του Σκύλου του

Ο Greg Manteufel νόμιζε πως είχε γρίπη. Ξαφνικά, στις 26 Ιουνίου, το πρόσωπό του πήρε ένα βαθύ κόκκινο χρώμα. Τα πόδια του πρήστηκαν, ανέβασε πυρετό και είχε διάρροια.

Μέχρι ο γιος του, Mike, να τον πάει στο νοσοκομείο, το δέρμα του Manteufel είχε το χρώμα μίας μελανιάς τριών ημερών και έλεγε ασυναρτησίες. Καθώς τον πήγαν στα επείγοντα, ο Manteufel είπε στους γιατρούς:

«Κάντε ό,τι μπορείτε για να μου σώσετε την ζωή.»

Μέσα σε 24 ώρες, τα πόδια του είχαν γίνει μαύρα και οι γιατροί τα ακρωτηρίασαν κάτω από το γόνατο – και αργότερα και πιο πάνω. Όταν τα χέρια του πήραν το ίδιο χρώμα, τα ακρωτηρίασαν και αυτά. Μετά, ακρωτηρίασαν και ένα κομμάτι της μύτης του.

Για πάνω από μία εβδομάδα οι γιατροί δεν ήξεραν τι γινόταν και ρώτησαν τον Greg αν ήταν στο δάσος κοντά σε τσιμπούρια ή αν τον δάγκωσε αράχνη. Αλλά η απάντηση ήταν «όχι» σε όλα.  

Όταν βγήκαν οι εξετάσεις μετά από 8 μέρες, οι γιατροί είδαν πως τα συμπτώματα είχαν προκληθεί από ένα βακτήριο που λέγεται Capnocytophaga canimorsus. Το βακτήριο αυτό υπάρχει στα στόματα σκύλων και μπορεί να εξαπλωθεί σε ανθρώπους από δάγκωμα ή γλύψιμο.

Είναι πολύ σπάνιο να μπει στο ανθρώπινο σώμα και να προκαλέσει σήψη, αλλά αυτό ακριβώς ήταν που του συνέβη. Έκανε συνολικά 14 χειρουργεία και πολλές μεταμοσχεύσεις δέρματος.


«Είμαι κοντά σε σκυλιά όλη μου την ζωή οπότε δεν περίμενα με τίποτα να συμβεί κάτι τέτοιο.»

«Αλλά ακόμα και αν ευθύνεται το σκυλί μου, δεν ήταν δικό της το φταίξιμο. Την άφησα να το κάνει ακόμα και την πρώτη φορά που την είδα μετά το χειρουργείο. Δεν νιώθω άσχημα πράγματα για τα σκυλιά, τα αγαπάω.»

Είναι δύσκολο να μάθουμε αν ήταν όντως το σκυλί του, Ellie, που του μετέδωσε το βακτήριο. Το σαββατοκύριακο πριν αρρωστήσει, ήταν σε ένα παιδικό πάρτι όπου πολλοί καλεσμένοι είχαν φέρει τα κατοικίδιά τους.

Σήμερα, ο Manteufel χρησιμοποιεί καροτσάκι και μαθαίνει από την αρχή να κάνει τα βασικά πράγματα, όπως το να τρώει, να κάνει ντους ή να χρησιμοποιεί το τηλέφωνο.


Η οικογένεια αναγκάστηκε να πουλήσει το σπίτι της αφού δεν μπορούσε να ανεβαίνει στις σκάλες με το καροτσάκι του. Τώρα, μένουν με τους γονείς τους μέχρι να βρουν τα χρήματα ώστε να μετακομίσουν.

Ο Greg ξέρει ότι έχει μπροστά του πολύ δρόμο. Ελπίζει όμως να αναρρώσει και να μπορέσει να πάρει προσθετικά άκρα ώστε να κάνει την ζωή του πιο εύκολη.

Μαζεύει χρήματα στο GoFundMe και μέχρι τώρα έχουν συγκεντρωθεί περισσότερα από $130,000 για να μπορέσει να πληρώσει τα ιατρικά έξοδα και τα προσθετικά άκρα.

Παρόλο που δεν μπορεί πλέον να χαϊδεύει το σκυλί του, Ellie, ακόμα την παίρνει αγκαλιές και την αφήνει να κάθεται πάνω του.

«Δεν θα ήθελα να φοβάστε τα σκυλιά. Αυτό συνέβη σε μένα και ελπίζω να μην συμβεί σε κανέναν άλλον.»

Πηγή