7 Συγκλονιστικές Ιστορίες Ανθρώπων που Κατάφεραν να Επιζήσουν ενώ Κανείς δεν τους έδινε Ελπίδες. Η 4η θα σας Καθηλώσει
Www.true.gr

7 Συγκλονιστικές Ιστορίες Ανθρώπων που Κατάφεραν να Επιζήσουν ενώ Κανείς δεν τους έδινε Ελπίδες. Η 4η θα σας Καθηλώσει

Το ανθρώπινο ένστικτο για επιβίωση είναι αυτό που έχει κρατήσει το είδος μας ζωντανό. Είμαστε όλοι εφοδιασμένοι με γενετικά ανθεκτικές συμπεριφορές και, όταν αντιμετωπίζουμε κίνδυνο ή άγχος, υπάρχει μια βιολογική σκανδάλη που μας βοηθά να πάρουμε ζωτικές αποφάσεις.

Ωστόσο, μερικοί άνθρωποι σε όλη την ιστορία βρέθηκαν σε σχεδόν άθλιες συνθήκες, γεγονός που δείχνει μόνο την επιμονή που χρειάζεται να έχεις κάποιος για να πετύχει το αδύνατο.

Εδώ είναι οι απίστευτες ιστορίες επιβίωσης για τους ανθρώπους που κατάφεραν να νικήσουν τις περιστάσεις, αποδεικνύοντας ότι δεν υπάρχει δύναμη πιο ισχυρή από τη βούληση να ζήσουν.

1.Το ταξίδι Robertson. Η οικογένεια Robertson επιβιβάστηκε σε μια ξύλινη βάρκα των 43 ποδιών το 1971, και με επιτυχία πήγαινε από λιμάνι σε λιμάνι για 17 μήνες.

Ωστόσο, στις 5 Ιουνίου 1972, η οικογένεια συναντήθηκε με φάλαινες δολοφόνους που χτύπησαν σοβαρά το σκάφος τους και το βύθισαν περίπου 200 μίλια δυτικά των νησιών Γκαλαπάγκος.

Η οικογένεια, παράλληλα με ένα μέλος του πληρώματος, αναγκάστηκε να δραπετεύσει σε μια σωσίβια σχεδία και μια μικρή βάρκα. Κατάφεραν να επιβιώσουν, αλλά μετά από 16 ημέρες, η σχεδία τους έγινε ακατάλληλη και έμειναν μόνο με τη βάρκα μήκους τριών μέτρων για να στηριχθούν.

Την 38η ημέρα τους, οι Robertsons εντοπίστηκαν από Ιάπωνες ψαράδες στις 23 Ιουλίου 1972. Η ιστορία τους μετατράπηκε σε μυθιστόρημα και έγινε ταινία με τίτλο «Survive the Savage Sea».

2. Παγιδευμένοι κάτω από τον πάγο. Η Άννα Μπάγκενχολμ βρισκόταν στο βουνό έξω από το Νάρβικ, στη Νορβηγία το 1999, όταν έχασε τον έλεγχο των σκι και έπεσε σε ένα ρέμα που καλύπτεται από πάγο. Εκεί παγιδεύτηκε κάτω από 20 εκατοστά πάγου.

Οι δύο φίλοι της που έκαναν σκι μαζί είδαν τα πόδια της κάτω από τον πάγο. Έκαναν αρκετές προσπάθειες να την απελευθερώσουν χωρίς αποτέλεσμα. Η Άννα κατόρθωσε να βρει μια τρύπα αέρα κάτω από τον πάγο και μπόρεσε να αναπνεύσει για 40 λεπτά πριν χάσει τις αισθήσεις της.

Μια ομάδα διάσωσης τελικά κατάφερε να την τραβήξει έξω. Η Άννα είχε παγιδευτεί για 80 λεπτά όπου η θερμοκρασία του σώματος μειώθηκε σε 13,7 C, μια από τις χαμηλότερες θερμοκρασίες σώματος που καταγράφηκαν ποτέ σε έναν άνθρωπο που τελικά επέζησε.3. Φυσική φούσκα αέρα. Ο Harrison Odjegba Okene επέζησε για τρεις ημέρες σε ρυμουλκό που είχε βυθιστεί στο βυθό του Ατλαντικού Ωκεανού σε βάθη που οι εμπειρογνώμονες λένε ότι θα ήταν θανατηφόρα ακόμη και έμπειρους δύτες.

Ο Okene ήταν το μόνο από τα 12 μέλη της ομάδας που επιβίωσαν εξαιτίας μιας τρύπας που είχε σχηματιστεί στο μηχανοστάσιο. Ο 29χρονος ήταν στα βάθη μιας κατάψυξης για σχεδόν 60 ώρες πριν ακούσει μια ομάδα δύτες της Νότιας Αφρικής να ψάχνουν για επιζώντες.

Οι διασώστες του έστειλαν καταδυτικό εξοπλισμό και μεταφέρθηκε σε θάλαμο αποσυμπίεσης για δύο ημέρες.

4. Μόνη στον Αμαζόνιο. Η Juliane Koepcke ήταν ο μοναδικός επιζών της αεροπορικής συντριβής της πτήσης LANSA το 1971. Το εμπορικό αεροσκάφος ήταν καθ ‘οδόν από τη Lima στην πόλη Pucallpa και κατέληξε να χτυπηθεί από αστραπές κατά τη διάρκεια μιας σοβαρής καταιγίδας.

Το αεροπλάνο αποδιοργανώθηκε στο μέσο του αέρα λόγω βλάβης και συνετρίβη στο τροπικό δάσος του Αμαζονίου. Η Koepcke, η οποία ήταν δεκαεπτά ετών τότε, επέζησε της πτώσης με μόνο ένα σπασμένο πλευρό, ένα χτύπημα στο χέρι και ένα πρησμένο μάτι.

Η Koepcke αναγκάστηκε να φροντίσει για τον εαυτό της για 11 ημέρες και βασίστηκε σε συμβουλές επιβίωσης που της είχε πει ο πατέρας της. Την βρήκαν ντόπιοι ξυλουργοί, φρόντισαν τους τραυματισμούς της και την πήγαν σε νοσοκομείο.

5. 127 ώρες. Ο Aron Ralston ξεκινούσε την κάθοδο στο φαράγγι Blue John Canyon στη Γιούτα, όταν έγινε το μοιραίο. Κατά την αναρρίχηση, ένας αιωρούμενος ογκόλιθος απομακρύνθηκε και κατέληξε με το δεξί χέρι του στον τοίχο του φαραγγιού.Δεν υπήρχε πιθανότητα να βρεθεί καθώς δεν ενημέρωσε κανέναν για τα σχέδια πεζοπορίας του και δεν υπήρχε τρόπος να ζητηθεί βοήθεια. Μετά από 5 ημέρες, ξέμεινε φαγητό και το νερό και κατάφερε να ακρωτηριάσει τον παγιδευμένο βραχίονα του χρησιμοποιώντας τα εργαλεία που είχε μαζί του.

Δεν μπόρεσε να κόψει το κόκαλο, αλλά αφού άρχισε να αποσυντίθεται το χέρι του, βρήκε έναν τρόπο να το σπάσει. Κατάφερε να ξεφύγει και να ανέβει ένα τείχος 65 ποδιών όπου βρήκε τελικά μια οικογένεια σε διακοπές.

6. Χαμένος στο πουθενά. Ο 35χρονος Ricky Megee βρέθηκε από αγρότες αφού είχε επιβιώσει για σχεδόν τρεις μήνες σε μία απομακρυσμένη περιοχή της Αυστραλίας. Ο Megee είπε στους διασώστες πως το τελευταίο πράγμα που θυμόταν ήταν το αυτοκίνητό του να χαλάει αλλά ούτε ο ίδιος δεν ήξερε πώς χάθηκε.

Επειδή ήταν σε ένα από τα πιο απομακρυσμένα σημεία της Αυστραλίας, αναγκάστηκε να τραφεί με βατράχια, φίδια και σαύρες για να μείνει ζωντανός. Ήταν τυχερός που χάθηκε την περίοδο των βροχών και έτσι είχε αρκετό νερό για να επιβιώσει.

Αρχικά περπατούσε για 10 μέρες χωρίς να έχει ιδέα πού πηγαίνει μέχρι που βρήκε ένα φράγμα, όπου και έστησε μία καλύβα με κλαδιά. Όταν τον βρήκαν οι ντόπιοι, ο Megee είχε χάσει πάνω από το μισό σωματικό του βάρος.

7. Τρακάρισμα. Η 17χρονη Katrina Burgess έμαθε πως μπορεί να μην περπατούσε ποτέ ξανά αφού επιβίωσε από ένα σχεδόν θανατηφόρο τρακάρισμα με το αμάξι της. Είχε σπάσει τον λαιμό, κάποια πλευρά, είχε τρυπήσει ο πνεύμονας, είχε τραύματα στην λεκάνη και ήταν γεμάτη πληγές.

Ωστόσο, κατάφερε να αναρρώσει αφού οι γιατροί χρησιμοποίησαν 11 μεταλλικές ράβδους στον σκελετό της. Η επέμβαση ήταν επικίνδυνη αλλά ήταν η μόνη της ελπίδα. Αφού άκουσε την ιστορία της, ένα πρακτορείο μοντέλων την έψαξε και κατέληξε να την προσλάβει.

Credit: providr.com

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr