Η συγκινητική στιγμή που ο Θανάσης Γιαννακοπούλος ζητάει να ταφεί με τη σημαία του Παναθηναϊκού
Www.true.gr

Η συγκινητική στιγμή που ο Θανάσης Γιαννακοπούλος ζητάει να ταφεί με τη σημαία του Παναθηναϊκού

Κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει το συγκινητικό βίντεο με τον Θανάση Γιαννακόπουλο να ζητάει από τον κόσμο του Παναθηναϊκού, να ταφεί με την σημαία του σωματείου που αγάπησε και γιγάντωσε. Δίδαξε ήθος, τιμιότητα και αναγνωρίστηκε από όλους.

Αντίο τεράστιε Θανάση!

Θλίψη επικρατεί στην οικογένεια του Παναθηναϊκού με την είδηση ότι ο Θανάσης Γιαννακόπουλος έφυγε από τη ζωή, λίγους μήνες μετά τον θάνατο του αδελφού του, Παύλου (10 Ιουνίου 2018).

Ο Θανάσης Γιαννακόπουλος αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας και νοσηλευόταν στο Υγεία από τον Ιανουάριο. Η μάχη αποδείχθηκε άνιση και εκείνος άφησε την τελευταία του πνοή σήμερα, Τρίτη 19 Μαρτίου 2019.

Ο Θανάσης Γιαννακόπουλος ήταν μέλος μιας οικογένειας που δημιούργησε τη δική της «αυτοκρατορία» τόσο στον χώρο της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας όσο και σε αυτόν του ελληνικού αθλητισμού, ιδιαίτερα στον Παναθηναϊκό.


Επί των ημερών Παύλου και Θανάση Γιαννακόπουλου το «τριφύλλι» γιγαντώθηκε στο μπάσκετ, καθώς σε αυτό το διάστημα γέμισε την τροπαιοθήκη του συλλόγου με κούπες, έχοντας αποκορύφωμα τα έξι ευρωπαϊκά (Euroleague).

Ο Θανάσης Γιαννακόπουλός, εκτός από ένας επιτυχημένος βιομήχανος, είχε περάσει και από τον προεδρικό θώκο του Παναθηναϊκού σε μπάσκετ, βόλεϊ και Ερασιτέχνη. Ήταν ιδιοκτήτης της ΒΙΑΝΕΞ, ενώ στο παρελθόν έχει διατελέσει για αρκετά χρόνια σύμβουλος της ΕΠΟ.

Από το 1992 υπήρξε συνιδιοκτήτης της ομάδας μπάσκετ του «τριφυλλιού», μαζί με τον αδερφό του Παύλο, ενώ το 2012 παρέδωσε τη διοίκηση στον ανιψιό του και γιο του Παύλου Γιαννακόπουλου, Δημήτρη. Ανέλαβε την προεδρία των «πράσινων» ερασιτεχνικών τμημάτων από το 1999 έως το 2009.

Για την παθολογική αγάπη του προς τον Παναθηναϊκό και τις παθιασμένες αντιδράσεις, του είχε αποδοθεί το προσωνύμιο «τυφώνας».


Οι απώλειες των αδελφών του, πρώτα της αδελφής του Βασιλικής, μετά του μικρότερου από τα αδέλφια, Κώστα, και στη συνέχεια του Παύλου, τον κατέβαλαν. «Είμαι στενοχωρημένος γιατί η ζωή και η μοίρα τα έφερε έτσι που τα δυο μου αδέλφια έφυγαν μέσα σε 40 μέρες και οι δυο», είχε πει φανερά φορτισμένος ο Θανάσης Γιαννακόπουλος στο τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος», τον περασμένο Σεπτέμβριο, στο ΟΑΚΑ.

Την περίοδο της πολυμετοχικότητας στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός είχε λόγο στις αποφάσεις, ενώ δεν έχανε -εκτός φυσικά από τους μπασκετικούς- ούτε ποδοσφαιρικό αγώνα του Παναθηναϊκού.

πηγή: e-radio.gr

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr