Συγκίνηση στο Μάτι: Πάρκο στη μνήμη των δίδυμων κοριτσιών που γεννήθηκαν και πέθαναν αγκαλιασμένες

Πολλές ιστορίες έχουν ακουστεί για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι. Όμως, αυτή ξεπερνά κάθε προηγούμενο. Ίσως να έχει να κάνει και με την ηλικία των ατόμων που έχασαν τη ζωή τους. Το βέβαιο είναι πως πρόκειται για μια συγκλονιστική ιστορία. Μια ιστορία που βγαίνει από τις στάχτες που άφησε πίσω της η μεγάλη πυρκαγιά στην περιοχή της Ανατολικής Αττικής.

Συγκίνηση στο Μάτι: Η ιστορία των δίδυμων κοριτσιών

Η Βασιλική Φιλιπποπούλου είχε μια αδερφή. Το όνομά της ήταν Σοφία Φιλιπποπούλου. Μάλιστα, τα δύο αδέρφια βρισκόντουσαν στην τρυφερή ηλικία των 9 ετών. Ήταν τα δίδυμα παιδιά της οικογένειας Φιλιπποπούλου. Τα δίδυμα που αγνοούνταν από το απόγευμα της ημέρας που είχε ξεσπάσει η πυρκαγιά. Ήταν Δευτέρα και τα παιδιά βρέθηκαν νεκρά λίγες ημέρες αργότερα.

Συγκίνηση στο Μάτι: «Έφυγαν» αγκαλιασμένα

Τα δύο παιδιά βρέθηκαν νεκρά στην αγκαλιά του παππού και της γιαγιάς τους. Υπήρξαν εγγόνια δύο εξαιρετικών ανθρώπων, οι οποίοι προσπάθησαν να τα προστατέψουν μέχρι την τελευταία στιγμή. Προσπάθησαν να αγκαλιαστούν για να προφυλάξουν τα εγγόνια τους, αλλά μάταια. Το σώμα τους δεν έφτανε για να σώσουν το δικό τους. Η δύναμη της ψυχής τους δεν ήταν αρκετή για να νικήσει τις φλόγες τις φονικής πυρκαγιάς.

Συγκίνηση στο Μάτι: Ένα πάρκο στη μνήμη των δίδυμων κοριτσιών

Η μοίρα έτσι θέλησε να εξελιχθούν τα πράγματα στη ζωή τους. Τα δύο αδερφάκια ήρθαν στον κόσμο μαζί και «έφυγαν» μαζί. Δύο αγγελάκια που κατέβηκαν από τον ουρανό και επέστρεψαν και πάλι ψηλά. Η ζωή της οικογένειας Φιλιπποπούλου άλλαξε εκείνη τη μαύρη Δευτέρα. Ένα χρόνο πριν και οι μνήμες ξυπνούν για έναν από τους μεγαλύτερους εφιάλτες της σύγχρονης Ελλάδας. Το μόνο που μπορούσε να γίνεις; Ένα πάρκο στη μνήμη των δίδυμων κοριτσιών που γεννήθηκαν και πέθαναν αγκαλιασμένες…

Πηγή: enimerotiko.gr