Συγκινεί η Πηνελόπη Αναστασοπούλου για την επιλόχειο κατάθλιψη – Το μήνυμα στο Instagram

Ως νέα μαμά, η Πηνελόπη Αναστασοπούλου ανεβάζει συχνά στο Instagram εικόνες που συνοδεύονται από μηνύματα υποστήριξης προς άλλες μητέρες.

Το ίδιο έκανε και σήμερα με ένα ιδιαίτερο post για τη λοχεία και τον «πόλεμο» των ορμονών.

Δείτε την ανάρτηση της ηθοποιού: «Η λοχεία είναι μια πολύ ιδιαίτερη περίοδος για τη ζωή της γυναίκας.

Και διαλέγω τη λέξη ιδιαίτερη ανάμεσα σε πολλές άλλες που μου έρχονται τώρα στο μυαλό για πολύ συγκεκριμένο λόγο.

Κάθε μέρα που περνάει από τη γέννηση του μικρού σου είναι μια δοκιμασία, και παράλληλα με τις ορμόνες που κάνουν πάρτυ στο ταλαιπωρημένο σου σώμα μπορεί να περάσεις δύσκολα και να ζοριστείς πάρα πάρα πάρα πάρα πολύ.

Θα σου πω κάτι και θέλω να μ’ ακούσεις καλά. Μια μέρα θα ξυπνήσεις και θα νιώθεις καλά. Πραγματικά καλά.

Ο πόλεμος των ορμονών θα έχει κοπάσει, το σώμα σου θα έχει επανέλθει πολύ κοντά σ αυτό που θυμάσαι, το μωρό σου θα έχει μπει σε μια ρουτίνα, και θα έχεις πάλι τον έλεγχο της ζωής σου. Χρειάζεται υπομονή και να πιέζεις τον εαυτό σου να κρατάει ψηλά την ενέργεια του. Ξέρω πόσα “ναι, αλλά…” θα μου γράψεις κάτω από αυτό το κείμενο.

Ξέρω πόσο δύσκολο είναι. Ξέρω ότι όλα περνάνε απ τα χέρια σου. Και γι’ αυτό πιστεύω σε σένα. Είσαι το πιο δυνατό ον. Έχεις την ικανότητα να γεννάς τη ζωή.. Στο έχω ξαναπεί. Όταν όλα σε πιέζουν, ζήτα βοήθεια για μισή ώρα και πήγαινε μια βόλτα το τετράγωνο για αποσυμπίεση. Σου μιλάω σήμερα γι αυτό γιατί σήμερα είναι αυτή η μέρα για μένα..

Αν μπορώ εγώ, μπορείς κι εσύ. Φτάνει να το θες».

πηγη: parallaximag.gr