Τα στοιχεία που έκαναν τη διαφορά στην κόντρα του Nomads με το Survivor

Αναπόφευκτα γίνονται συγκρίσεις για τα δύο reality
To Nomads έκανε πρεμιέρα χθες και αναπόφευκτα οι συγκρίσεις γίνονται ήδη με το Survivor, το reality που για πολλούς μήνες είχε το μονοπώλιο της τηλεθέασης.

Οι δύο παραγωγές συγκρίνονται μεταξύ τους αφού αποτελούν δύο reality επιβίωσης.

Ξεκινώντας τις συγκρίσεις η κόντρα πάει στην τηλεθέαση. Το Survivor με τον Σάκη Τανιμανίδη έφτασε να χτυπάει μέχρι και 80αρια εξαφανίζοντας τα υπόλοιπα κανάλια.

Ωστόσο αυτό έγινε από ένα σημείο και μετά. To reality επιβίωσης με παρουσιαστή τον Σάκη Τανιμανίδη είχε σημειώσει στην πρεμιέρα 27% στο σύνολο των τηλεθεατών.

Στο νεανικό κοινό 15-44 έφθασε μέχρι 45,7%, όταν κατά μέσο όρο σημείωσε 33,5% και στο σύνολο 27,3% μονοπωλώντας την τηλεθέαση καθ’ όλη τη διάρκεια της προβολής του.

Η πρεμιέρα του Nomads που έγινε χθες πήρε τη μεγαλύτερη μερίδα του τηλεοπτικού κοινού, ενώ σημείωσε ελαφρώς μεγαλύτερη τηλεθέαση από την αντίστοιχη πρεμιέρα του Survivor. Έκανε 27,6% στο γενικό σύνολο. Βέβαια μένει να δούμε τη συνέχεια.


Από το πρώτο επεισόδιο φάνηκε ότι το Nomads είναι μια εξαιρετικά ακριβή παραγωγή, από ότι φαίνεται ακριβότερη από το Survivor. Η σκηνοθεσία ήταν καλύτερη και γενικότερα η παραγωγή.

Τα αγωνίσματα είναι διαφορετικά από αυτά του Survivor. Όπως φάνηκε από την πρεμιέρα είναι αρκετά πιο δύσκολα και συμμετέχουν όλοι οι παίκτες. Στο Survivor δεν συμμετείχαν όλοι οι παίκτες.

Τα έπαθλα είναι επίσης διαφορετικά.


Έπαθλο της πρώτης δοκιμασίας στο Survivor ήταν η στέγη του αυτοσχέδιου καταλύματος που θα στηθεί στην παραλία του νησιού όπου θα διαμένουν οι παίκτες. Η νικήτρια ομάδα έλαβε έτοιμη τη στέγη, ενώ η ομάδα που έχασε κλήθηκε να κατασκευάσει μόνη της το εν λόγω αυτοσχέδιο στέγαστρο. Τελικά, τη δοκιμασία νίκησε η ομάδα των «Μαχητών».

Στο Nomads η μάχη ήταν για το πολυτελές ξενοδοχείο και τις πισίνες. Σημαντική διαφορά είναι ότι μία ομάδα ζει μέσα σε ψαροχώρι, μαζί με τους ντόπιους, έρχονται σε επαφή με τους κατοίκους της περιοχής και μεταφέρουν ένα κλίμα που θυμίζει ταξιδιωτική εκπομπή.

Σε ό,τι αφορά το χρόνο υπάρχει σημαντική διαφορά. Το Survivor κράταγε τρεις ολόκληρες ώρες, ενώ το Nomads κρατάει δύο ώρες.

Πηγή stroumfaki.gr