«Στον πηγαιμό για την Ιθάκη» ο Τσίπρας: Σήμερα το Διάγγελμα του πρωθυπουργού για την έξοδο από τα Μνημόνια

Σε έναν τόπο με πολύ συγκεκριμένο συμβολισμό επέλεξε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και το επιτελείο του για να απευθύνει διάγγελμα στον ελληνικό λαό για την έξοδο της χώρας μας από το πρόγραμμα διάσωσης και τα Μνημόνια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Τσίπρας σήμερα θα βρεθεί στην Ιθάκη από όπου θα μιλήσει για τα δύσκολα χρόνια των Μνημονίων έως και την τελική σημερινή έξοδο από αυτά, την ώρα που …»ζυμώνεται» ο ανασχηματισμός.

Δε γνώριζαν στο νησί για την άφιξη Τσίπρα

Ήταν 06:30 το πρωί της Τρίτης, όταν ο δήμαρχος Ιθάκης Διονύσης Στανίτσας, φιλοξενήθηκε στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ και είπε πως δεν είχε ενημερωθεί ότι στο νησί επρόκειτο να φτάσει ο πρωθυπουργός. «Επίσημη ενημέρωση, μέχρι και τώρα που μιλάμε, δεν έχω», είπε χαρακτηριστικά. Ωστόσο, πρόσθεσε ότι από το μεσημέρι της Δευτέρας υπήρχε κινητικότητα στο νησί.

«Εμείς είμαστε έτοιμοι, σε περίπτωση που ενημερωθούμε ότι ο πρωθυπουργός όντως θα έρθει στην Ιθάκη. Περιμένω γύρω στις 07:00 – 07:15 να έχω επίσημη ενημέρωση», τόνισε.


Λίγο αργότερα, στις 07:52, ο δήμαρχος Ιθάκης μίλησε και στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1. Κι εκεί επιβεβαίωσε ότι ο πρωθυπουργός θα πάει στην Ιθάκη. «Μόλις πριν από πέντε λεπτά ενημερώθηκα ότι όντως ο πρωθυπουργός θα έρθει στην Ιθάκη», είπε. Ωστόσο, ο δήμαρχος του νησιού δεν γνώριζε την ακριβή ώρα του διαγγέλματος.

Όπως επίσης δεν γνώριζε το που θα γίνει το διάγγελμα του Αλέξη Τσίπρα. «Δεν μας έχουν πει» ήταν η απάντηση που έδωσε στη σχετική ερώτηση. «Το μοναδικό που ξέρω είναι ότι θα επισκεφτεί το δημαρχείο για να ενημερωθεί για θέματα του δήμου».


Κατά τον κ. Στανίτσα, υπάρχουν τρία σημεία στην Ιθάκη απ’ όπου θα μπορούσε ο Αλέξης Τσίπρας να απευθυνθεί στον ελληνικό λαό. «Το πρώτο είναι στο άγαλμα του Οδυσσέα, το δεύτερο στο Λαζαρέτο, το νησάκι μέσα στο λιμάνι στο Βαθύ και το τρίτο σημείο είναι το ύψωμα προς την περιοχή Κάστρο, που έχει όλο το λιμάνι στα πόδια του».

Ο δήμαρχος Ιθάκης αποκάλυψε ότι θα… κεράσουν τον Αλέξη Τσίπρα τοπικά προϊόντα, ρόβανι ένα παραδοσιακό γλυκό.

ΠΗΓΗ: thecaller.gr