Στο δρόμο για τη ΔΕΘ οι Ανεξάρτητοι Έλληνες: «Βλέπουν» ανεστραμμένο κλίμα στη Μακεδονία

Μόνο κερδισμένοι θεωρούν ότι είναι οι ΑΝΕΛ τόσο από την επιστροφή των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στην Ελλάδα ξημερώματα Δεκαπενταύγουστου, όσο και από τη δράση του ελληνικού στρατού κατά τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, που στέρησε –πριν από περίπου ένα μήνα- τη ζωή σε 96 συνανθρώπους μας.

Γράφει η Τόνια Ζαραβέλα

Ο πρόεδρος των «Ανεξαρτήτων Ελλήνων», Πάνος Καμμένος αναμένεται να φτάσει στη Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης, έτοιμος να ακούσει όσα θα πει για την πορεία της χώρας και τις επικείμενες κυβερνητικές δράσεις ο κυβερνητικός του εταίρος Αλέξης Τσίπρας. Ενώ όσα θα δηλώσει για τη Συμφωνία των Πρεσπών φαίνεται ότι θα είναι το «κλειδί» για τη δική του τοποθέτηση. Άλλωστε, είναι γνωστό, ότι ο κ. Καμμένος είναι έτοιμος να «χύσει την καρδάρα με το γάλα» σε ό, τι αφορά στην ονομασία των Σκοπίων, έχοντας απειλήσει ότι θα ρίξει την κυβέρνηση, αν φτάσει στο ελληνικό κοινοβούλιο το όνομα «Βόρεια Μακεδονία».

Τι θα υποστηρίξει στη ΔΕΘ ο Καμμένος

Τα «του οίκου του» θα… παινέψει ο Πάνος Καμμένος κατά την ομιλία του στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο της Θεσσαλονίκης, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, θα επικεντρωθεί αναπόφευκτα στις ενέργειες για τον επαναπατρισμό των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, αλλά και τα αποτελέσματα των ενεργειών στα υπουργεία που διαθέτουν οι ΑΝΕΛ.

Πάντως, κύκλοι των ΑΝΕΛ, ξεκαθαρίζουν ότι ο πρόεδρος του κόμματος δεν έχει τίποτα να φοβάται κατά την άνοδό του στη συμπρωτεύουσα, μιας και το κλίμα στη Βόρεια Ελλάδα τείνει να αναστραφεί. Βέβαια, οι διαμαρτυρίες θα είναι κάτι που θα ακολουθούν τα δύο κεντρικά πρόσωπα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Περί ανασχηματισμού

Όσον αφορά δε, στον ανασχηματισμό, ο κ. Καμμένος είναι ξεκάθαρος ότι όλα τα πρόσωπα είναι καλοδεχούμενα, εάν πρώτα έχουν «κόψει γέφυρες» με τα κόμματα από τα οποία προέρχονται, δηλαδή από τη ΝΔ, το ΚΙΝΑΛ και το Ποτάμι. Ως προς τις φήμες περί υπουργοποίησης Γιάννη Ραγκούση, Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου και Κατερίνας Παπακώστα, στους ΑΝΕΛ φαίνεται να πιστεύουν ότι αν ο πρόεδρος τους αντιταχθεί στην παράδοση χαρτοφυλακίου σε κάποιο από αυτά τα πρόσωπα, σίγουρα ο Αλέξης Τσίπρας θα ακολουθήσει, επιλέγοντας να μη ρισκάρει να χαλάσει τη σχέση με τους ΑΝΕΛ και τη κυβερνητική σταθερότητα για δύο-τρία πρόσωπα του «ξαναζεσταμένου» πολιτικού παρελθόντος.

thecaller