Στηρίζουν απροκάλυπτα Καραμανλή στον ΣΥΡΙΖΑ! «Έδωσε μάχη με τη Διαπλοκή. Δεν ευθύνεται για την Χρεωκοπία»
Www.true.gr

Στηρίζουν απροκάλυπτα Καραμανλή στον ΣΥΡΙΖΑ! «Έδωσε μάχη με τη Διαπλοκή. Δεν ευθύνεται για την Χρεωκοπία»

Για ενδεχόμενη αυτοδυναμία της ΝΔ, τους προπηλακισμούς στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που πήγαν να καταθέσουν στεφάνι , τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, αλλά και τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή μίλησε ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης.

«Δεν δίνω καμία πιθανότητα για αυτοδυναμία της ΝΔ, τώρα αρχίζει να μετρά ο πολιτικός χρόνος. Μέχρι τις εκλογές, Σεπτέμβριο-Οκτώβριο, τα πάντα μπορεί να διακυβευθούν, τίποτα δεν είναι δεδομένο, αν υπάρχει πιθανότητα αυτοδυναμίας για τη ΝΔ, το ίδιο ισχύει και για τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν είναι δεδομένο ποιο θα είναι το πρώτο κόμμα», επισήμανε ο Χριστόφορος Βερναρδάκης μιλώντας στον ρ/σ Νews24/7, στους 88,6.

Αναφερόμενους στους προπηλακισμούς σε βάρος αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ στο Πολυτεχνείο, είπε πως υπάρχει μια ομάδα έξω από τις διαδικασίες του φοιτητικού κινήματος με ακτιβισμούς κατά το δοκούν που έχει την αντίληψη μιας ιδιοκτησίας επετείων και συμβόλων.

«Είναι απαράδεκτα όλα αυτά. Δεν θέλουμε να τα αντιμετωπίσουμε με καταστολή. Η απάντηση βρίσκεται σε ανάπτυξη πραγματικών κινηματικών διαδικασιών. Δεν θα υποστηρίξω ποτέ κατασταλτικές πρακτικές. Οι ίδιοι οι συμμετέχοντες πρέπει να αντιληφθούν τι συμβαίνει. Η λύση είναι περισσότερη δημοκρατία και περισσότερος διάλογος. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει συμμετάσχει ποτέ σε τέτοια επεισόδια και σε προσωπικές επιθέσεις», πρόσθεσε.


Σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν στον πρώην πρωθυπουργό, Κώστα Σημίτη, ο κ. Βερναρδάκης τόνισε πως η κυβέρνηση δεν έχει σχέση με το άνοιγμα των λογαριασμών του πρώην πρωθυπουργού και πως αδίκως εμπλέκεται.

«Δεν υπάρχει λόγος διεμβολισμού του ΚΙΝΑΛ. Δεν έχουμε λογική άδικης ποινικοποίησης της πολιτικής ζωής», σχολίασε ο ίδιος, ενώ αναφερόμενος στις καταγγελίες στελεχών του ΚΙΝΑΛ πως «η κυβέρνηση επιδιώκει ένα νέο 89», ο υπουργός ανέφερε χαρακτηριστικά: «Είναι άλλο η διερεύνηση σκοτεινών υποθέσεων από τη Δικαιοσύνη και είναι άλλο να πριμοδοτεί ένα επιτελείο τέτοιες εξελίξεις. Το 89 το ΠΑΣΟΚ ήταν ένα κόμμα του 45% και τώρα το ΚΙΝΑΛ είναι ένα κόμμα του 5%. Συνέβη το γεγονός με τον κ. Παπαντωνίου, υπάρχει η εξεταστική για την Ύγεία, όλα αυτά διαμορφώνουν μια ατμόσφαιρα».

Παράλληλα, αναφερόμενος στο «δόγμα Πολάκη», έκανε λόγο για μια άποψη διάχυτη στην κοινωνία ότι κάποιοι πρέπει να πληρώσουν για το κακό που έκαναν στη χώρα, ενώ χαρακτήρισε «οξεία και ατυχή την δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, λέγοντας όμως πως είναι κάτι που συζητιέται σε όλα τα πολιτικά καφενεία. Για το ΚΙΝΑΛ ο Σημίτης είναι ένα είδος τοτέμ. Αλλά μην πάμε σε θεωρίες συνωμοσίας ότι κάποιοι οργανώνουν σχέδια εξόντωσής του».


Για δύο διαφορετικές εποχές έκανε λόγο ο κ. Βερναρδάκης αναφερόμενος στις τετραετίες Σημίτη και την περίοδο διακυβέρνησης Καραμανλή.

«Αυτό που συνέβη στην εποχή του εκσυγχρονισμού ήταν μια βαθιά αλλαγή με θεσμικά και άλλα ελλείμματα, με ιλιγγιώδη ανακατανομή πλούτου. Η περίοδος του εκσυγχρονισμού ήταν η βάση της θεσμικής υποβάθμισης της χώρας. Η ΝΔ κέρδισε τις εκλογές με το σύνθημα για την επανίδρυση του κράτους. Ο Κ. Καραμανλής έδωσε μια έντιμη μάχη στην αρχή απέναντι στη διαπλοκή και τη διαφθορά, απέτυχε σε αυτή τη μάχη και σε δεύτερο χρόνο έχασε τον έλεγχο. Είχε να αντιμετωπίσει μια βαθιά απόφυση διαπλοκής και διαφθοράς, την πίεση αφανών οικονομικών συμφερόντων, του αναγνωρίζω ότι έδωσε τη μάχη. Για το δημοσιονομικό εκτροχιασμό διατηρώ τις αμφιβολίες μου στο μέτρο που παρουσιάστηκε για να παρουσιαστεί ως μονόδρομος το πρώτο μνημόνιο. Να αθωώνεται η εποχή του εκσυγχρονισμού για να ριχθεί η ευθύνη της χρεοκοπίας στον Καραμανλή, αυτό δεν το δέχομαι».

ΠΗΓΗ: thecaller.gr

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr