Όταν Μάθεις ΤΙ μπορεί να σε κάνει να πάθεις η Πραγματική Ευτυχία Ίσως το Ξανασκεφτείς Πρίν Ξανα Ερωτευτείς…

Εάν τα τζιν σας δεν σας χωράνε πια, για αυτό μπορεί να οφείλεται το άλλο σας μισό. Σύμφωνα με μια επιστημονική μελέτη, ένας από τους πιο σίγουρους τρόπους να πει κανείς εάν ένα ζευγάρι είναι ερωτευμένο, είναι να ελέγξει αν έχει πάρει κιλά.

Μια νέα μελέτη που διεξήχθη από το Ερευνητικό και Εθνικό Κέντρο Βιοτεχνολογικών Πληροφοριών, έδειξε ότι τα ζευγάρια που είναι ικανοποιημένα από την ποιότητα της σχέσης τους έχουν την τάση να παίρνουν κιλά.

Η έρευνα τσέκαρε 169 παντρεμένα ζευγάρια επι τέσσερα χρόνια. Τα βάρη των ζευγαριών καταγράφονταν δύο φορές το χρόνο και έδιναν επίσης συνεντεύξεις για το γάμο τους.

Αργότερα, αποκαλύφθηκε ότι τα ζευγάρια με ευτυχισμένες σχέσεις κέρδιζαν βάρος, ενώ τα άλλα παρέμειναν όπως ήταν. Τα ευτυχισμένα ζευγάρια δηλαδή, τείνουν να παίρνουν βάρος μαζί.


Σύμφωνα με τους ερευνητές, ο λόγος που κρύβεται πίσω από αυτή την ανακάλυψη, είναι ότι τα ζευγάρια με ευτυχισμένες σχέσεις δεν αισθάνονται καμία πίεση να προσελκύσουν έναν άλλο σύντροφο ή να εντυπωσιάσουν τον σύντροφό τους.

Έχοντας μια ευτυχισμένη σχέση, τους δίνει επίσης την πεποίθηση ότι ο σύζυγός τους δεν θα τους αφήσει. Συγκριτικά, η έρευνα έδειξε ότι όσοι βρίσκονταν σε δυστυχισμένες σχέσεις, έκαναν το καλύτερο για να παραμένουν σε φόρμα για να είναι ελκυστικοί στους άλλους.

Οι ερευνητές, ωστόσο, προειδοποίησαν γρήγορα τα ζευγάρια για τις πιθανές αρνητικές επιπτώσεις που μπορεί να έχει αυτό στην υγεία.


Η παχυσαρκία, μπορεί να οδηγήσει σε διαβήτη, καρδιαγγειακές παθήσεις και άλλα προβλήματα υγείας. Η επικεφαλής ερευνήτρια ψυχολογίας Andrea L. Meltzer δήλωσε:

«Με εστίαση περισσότερο από άποψη επιπτώσεων στην υγεία, σε αντίθεση με τις συνέπειες της εμφάνισης, τα ικανοποιημένα ζευγάρια πρέπει να αποφεύγουν να παίρνουν κιλά με την πάροδο του χρόνου μέσα στους γάμους τους».

Έτσι, παρόλο που τα παραπανίσια κιλά σας μπορεί να είναι καλό σημάδι για τη σχέση σας, είναι επίσης σημαντικό να μην ξεχνάμε την άσκηση και τις άλλες υγιεινές συνήθειες. Θα ήταν κρίμα να αρρωστήσετε!

Credit: elitereaders.com