Η στιγμή που καταρρέει ο πάτος πισίνας πολυκατοικίας. Στέλνοντας όλο το νερό σε ένα γκαράζ

Την κατάρρευση μιας πισίνας σε συγκρότημα κατοικιών στη Βραζιλία κατέγραψε κάμερα κλειστού κυκλώματος.

Το συγκλονιστικό περιστατικό σημειώθηκε την περασμένη Πέμπτη σε μια παραθαλάσσια πολυκατοικία στο Εσπιρίτο Σάντο της νοτιοανατολικής Βραζιλίας.

Η πισίνα, μήκους 75 μέτρων, κατέρρευσε ξαφνικά, στέλνοντας όλο το νερό σε ένα γκαράζ στο ισόγειο του συγκροτήματος. Ευτυχώς, δεν τραυματίστηκε κανείς και δεν καταστράφηκαν οχήματα στον εσωτερικό χώρο στάθμευσης.

Η διαδικτυακή πύλη ειδήσεων της Βραζιλίας G1 ανέφερε πως οι 270 ένοικοι του κτιρίου απομακρύνθηκαν από τις κατοικίες τους. Μερικοί ενοικιαστές, μάλιστα, ανέφεραν έντονη οσμή αερίου από τη θερμαινόμενη πισίνα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Folha Vitoria», η πισίνα έκλεισε για τουλάχιστον τρεις μήνες το 2020 λόγω διαρροής.

«Ακούσαμε έναν πολύ δυνατό θόρυβο. Αμέσως προσπαθήσαμε να μάθουμε τι συνέβη», είπε η Ουμπιράτσι Φονσέκα. «Βγήκαμε στο μπαλκόνι και είδαμε ότι πολύ νερό έβγαινε από το κτίριο και έπεφτε γρήγορα».

Η Argo, η εταιρεία που κατασκεύασε το κτίριο των 90 διαμερισμάτων, φρόντισε ώστε οι ενοικιαστές να διαμείνουν σε ξενοδοχεία της περιοχής δωρεάν. Οι ένοικοι, πάντως, επέστρεψαν χθες στα σπίτια τους, αφότου μηχανικοί επιθεώρησαν το συγκρότημα και δεν βρήκαν δομικές ζημιές.