Σταματήστε αυτό το λάθος – Η τσέπη σας είναι το χειρότερο μέρος για να βάλετε το κινητό σας

Μπορεί τα smartphones συνεχώς να εξελίσσονται, όμως η επιστήμη ανακάλυψε ότι δεν είναι ασφαλές να βάζετε το κινητό σας στην τσέπη σας. Αυτό δεν έχει να κάνει με το γεγονός ότι οι κινητές συσκευές είναι πιο εύθραυστες από ότι ήταν κάποτε. Στην πραγματικότητα έχει να κάνει με την ανθρώπινη υγεία.

Η μεταφορά του κινητού σας στην τσέπη σας είναι κακή ιδέα

Υπήρξαν πολλά ζητήματα που σχετίζονται με την παρατεταμένη χρήση κινητού τηλεφώνου, κατά την οποία λέγεται ότι προκαλεί καρκίνο και άλλα προβλήματα υγείας. Μια άλλη μελέτη υποστηρίζει ότι η μακροπρόθεσμη χρήση κινητού προκαλεί βλάβες στο οργανισμό, ο οποίος δέχεται ηλεκτρομαγνητικά κύματα. Ο Νικολάι Κονόνοφ, αντιπρόεδρος του Οργανισμού Υγείας του Συνδέσμου της Κοινωνίας των Εθνών, δήλωσε ότι η εκτεταμένη χρήση smartphone μπορεί να οδηγήσει σε βλάβη του κεντρικού νευρικού συστήματος. Αυτό είναι πράγματι άσχημα νέα, καθώς το κεντρικό νευρικό σύστημα είναι ο κύριος ελεγκτής του τι συμβαίνει στο ανθρώπινο σώμα.

Περισσότεροι κίνδυνοι μεταφοράς κινητών συσκευών στο σώμα

Ενώ ο κύριος στόχος των ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων από το τηλέφωνό σας είναι το κεντρικό νευρικό σας σύστημα, τόσο το αναπαραγωγικό όσο και το ενδοκρινικό σύστημα δεν μπορούν να ξεφύγουν από αυτόν τον κίνδυνο. Αυτό που είναι ακόμα πιο ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι δεν είναι εύκολο να εντοπίσετε τους κινδύνους από τη υπερβολική χρήση του κινητού σας τηλεφώνου. Είτε οι χρήστες το παραδέχονται είτε όχι, εμπιστεύονται πλήρως τα gadget τους, πιστεύοντας ότι αυτά δεν θα τους προκαλέσουν κακό. Ωστόσο, οι επιστημονικές μελέτες υποστηρίζουν το αντίθετο.

Τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία βλάπτουν την υγεία σας, καθώς μπορούν να οδηγήσουν σε λευχαιμία, ορμονικές διαταραχές και καρκίνο του εγκεφάλου. Φυσικά, το κεντρικό νευρικό σας σύστημα θα επηρεαστεί, προκαλώντας εκφυλιστικές διαδικασίες του εν λόγω συστήματος.

Το καλύτερο πράγμα που πρέπει να κάνετε

Παρόλο που το τηλέφωνό σας μπορεί να βλάψει το σώμα σας, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να το πετάξετε. Τα smartphones σήμερα έχουν γίνει ένα σημαντικό μέρος της καθημερινής μας ζωής. Θα πρέπει απλώς να περιορίσετε τον χρόνο χρήσης του κινητού σας.

Μάθετε τι είναι καλό για εσάς με βάση την κατάσταση σας. Για παράδειγμα, αν είστε μέλλουσα μητέρα, θα πρέπει να περιορίσετε τη χρήση του κινητού, ειδικά στο τρίτο τρίμηνο κύησης. Επειδή τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα από το κινητό σας μπορούν να βλάψουν το ενδοκρινικό και αναπαραγωγικό σύστημα, κρατήστε την συσκευή μακριά από την τσέπη σας. Όταν δεν το χρησιμοποιείτε, απλά βάλτε το στη τσάντα σας ή σε κάποιο σημείο που δεν έρχεται σε επαφή με το σώμα σας.