Σταμάτης Γονίδης: Μια αναδρομή στην μέχρι τώρα πορεία του τραγουδιστή

Ο Σταματήσει Γονίδης εδώ και πολλά χρόνια βρίσκεται στα φώτα της δημοσιότητας και κατα καιρούς έχει αποσπάσει το ενδιαφέρον για πολλούς και διάφορους λόγους.

Στις 16/09/1957 και στο νησί της Κύθνο γεννήθηκε ο σπουδαίος Έλληνας λαϊκός τραγουδιστής Σταμάτης Γονίδης, ο οποίος πριν τερματίσει το κοντέρ πάνω στις πίστες, είχε την επιθυμία να γίνει ναυτικός. Στα ταξίδια του έγραφε στίχους και μουσική και όλοι τον παρότρυναν να ασχοληθεί επαγγελματικά με το τραγούδι. Έπειτα από μερικά χρόνια αποφασίζει να ασχοληθεί επαγγελματικά με τη μουσική. Ξεκινάει από την επαρχία και συγκεκριμένα από τη Λιβαδειά και τη Χαλκίδα, γράφει τραγούδια σε μεγάλους ερμηνευτές εκείνης της εποχής, στις αρχές της δεκαετίας του ’80 ξεκινάει τις νυχτερινές εμφανίσεις. Τη δεκαετία του ’90 κάθε δίσκος του γίνεται χρυσός και πλατινένιος.

Σταμάτης Γονίδης: Οι δολοφονίες σε νυχτερινό κέντρο, η θαυμάστρια που ερωτεύτηκε και οι όμορφες κόρες του

Μέσα από τη δική του ζωή παίρνει τις εμπνεύσεις να δημιουργεί και έτσι παραμένει στην πρώτη κατηγορία των λαϊκών τραγουδιστών. Σύμφωνα με στοιχεία τα τραγούδια που έχει ερμηνεύσει ή έχει δημιουργήσει για τον ίδιο ή για άλλους καλλιτέχνες έχουν ξεπεράσει τα 1000. Επίσης έχει κυκλοφορήσει δύο βιβλία “Ο Ιπτάμενος Λαγός” και “Η απόλυτη ευτυχία του να μην υπάρχεις”, το πρώτο αναφέρεται στις φιλοσοφικές αναζητήσεις του Σταμάτη Γονίδη σε ένα παραμύθι για μεγάλους και το δεύτερο επιχειρεί μια πολύ δύσκολη προσέγγιση στα ιδιαίτερα ευαίσθητα θέματα ψυχής, πίστης και πνευματικότητας όπως έχει βιώσει ο ίδιος συγγραφέας.

Μια μάτια στην προσωπική ζωή του Σταμάτη Γονίδη

Εκτός από μια ενδιαφέρουσα επαγγελματική πορεία, ο Σταμάτης Γονίδης είχε και μια εξίσου συναρπαστική προσωπική ζωή, με κύριο χαρακτηριστικό τον έρωτα.Παρούσα στη ζωή είναι η πιο φανατική του θαυμάστρια, η σύζυγός του και σύντροφός του τα τελευταία 16 χρόνια Κατερίνα Κουργιουξίδου που είναι φύλακας άγγελός του.Ο ίδιος είχε πει χαρακτηριστικά ότι στη γυναίκα του αγαπάει τον χαρακτήρα, την ευγένεια, την ειλικρίνειά της και ότι αγαπάει αυτό που κάνει.

Για τον έρωτα  και τη  σημαντικότητά του ο Σταμάτης Γονίδης είχε πει: «Οι γυναίκες έπαιζαν πάντα τον πρώτο ρόλο στη ζωή μου» σημειώνει σε παλαιότερη συνέντευξή του.

Σε ηλικία 27 ετών παντρεύεται τη Βαρβάρα Περπινιάδη (σ.σ. κόρη του αείμνηστου λαϊκού τραγουδιστή Βαγγέλη Περπινιάδη) και δύο χρόνια μετά αποκτά το πρώτο του παιδί, την Ασημίνα.

Ο ίδιος είχε πει: «Ήθελα να βρω μια θαλπωρή και να κάνω οικογένεια. Στην πορεία, όμως, διαπίστωσα πως δύσκολα μπορούσα να συνδυάσω το τραγούδι με την οικογένεια. Εκείνη την εποχή δεν είχα συνέχεια δουλειά και η ανέχεια έφερε την γκρίνια και το χωρισμό» παραδέχεται.
Επτά χρόνια αργότερα γεννήθηκε και η δεύτερη κόρη του, η Στεφανία, ενώ ο γάμος του με την τραγουδίστρια Άντζελα Βάγια τέλειωσε σχετικά γρήγορα.

Σταμάτης Γονίδης: Οι δολοφονίες σε νυχτερινό κέντρο, η θαυμάστρια που ερωτεύτηκε και οι όμορφες κόρες του

Για την κόρη του ο Σταμάτης Γονίδης είχε πει: «Η μικρή μου κόρη είναι το αλάνι και η μεγάλη το λιμάνι, με την έννοια πως είναι πιο ήσυχη. Και οι δυο έχουν πάρει στοιχεία από μένα».

Το 2015 ο γνωστός τραγουδιστής παντρεύτηκε με θρησκευτικό, στο ξωκλήσι του Αγίου Στεφάνου στην Κύθνο, την Κατερίνα Κουργιουξίδου ( είχε προηγηθεί πολιτικός) με παρόντες μόνο έξι αγαπημένα τους πρόσωπα και κουμπάρο τον επιχειρηματία, Θανάση Παπαγεωργίου.

Και αυτό είναι κάτι που με ανακουφίζει και μου δίνει χαρά είχε δηλώσει ο Σταμάτης Γονίδης

Τώρα πια, που μεγάλωσαν, έχουν την επιλογή να με βλέπουν ή όχι. Κι εγώ τις θέλω στη ζωή μου ακόμα πιο πολύ. Απλά, δεν επεμβαίνω στις ζωές τους. Ποτέ δεν ήμουν αυστηρός πατέρας. Μόνο μια φορά είχα θυμώσει με τη μικρή μου κόρη, επειδή την είχα δει να έχει μεθύσει, αλλά το μετάνιωσα. Τα κορίτσια μου μεγάλωσαν με τις μαμάδες τους. Μεγάλωσαν με αρχές και εξελίσσονται. Η Ασημίνα έχει τελειώσει το τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ εδώ και δώδεκα χρόνια είναι υπεύθυνη σε ένα μεγάλο κατάστημα petshop. Η Στεφανία ακολούθησε τα δικά μου χνάρια και είναι τραγουδίστρια» είχε πει με καμάρι. Από τη ζωή του έχουν περάσει πολλές γυναίκες και αναρωτιέμαι αν οι δεσμοί του ήταν μακροχρόνιοι. «Είχα ακόμα και έντεκα χρόνια σχέση. Βέβαια, δεν ήμουν πιστός».

Με τη σύζυγό του, Κατερίνα Κουργιουξίδη, είναι μαζί δεκατρία χρόνια και το 2015 παντρεύτηκαν στο εκκλησάκι του Αγίου Στεφάνου στην Κύθνο, το νησί του.Ο ίδιος είχε πει: «Η σχέση μου με την Κατερίνα είναι χρονικά η μεγαλύτερη αλλά και η καλύτερη. Η πιο υγιής».

Ο ίδιος είχε πει: «Μετάνιωσα για αυτές τις εκτρώσεις, αλλά φοβόμουν πως θα με εκμεταλλευτούν μέσω του παιδιού. Γι’ αυτό και αν ξαναγίνω πατέρας, θέλω να γίνει χωρίς εξωσωματική» αρκείται να πει».

Σταμάτης Γονίδης: Οι δολοφονίες σε νυχτερινό κέντρο, η θαυμάστρια που ερωτεύτηκε και οι όμορφες κόρες του

Ο Σταμάτης Γονίδης είχε πει χαρακτηριστικά. «Το σύνδρομο που έχει ένας επώνυμος είναι η κατάθλιψη και η παλινδρόμηση, και εγώ έχω περάσει από αυτά τα στάδια βεβαίως… Αν με γνώριζα όπως ήμουν παλιά, δεν θα με έκανα παρέα».

Ο ίδιος είχε πει: « Άφηνα το σταθερό μου στους μάνατζερ που υπήρχαν στην Αθήνα και δεν χτύπαγε. Κι αν χτύπαγε, ήταν για μια δουλειά του ποδαριού, όπου δεν ήξερες αν θα πάρεις τα λεφτά σου».

Περισσότερες δηλώσεις από τον Σταμάτη Γονίδη: “Έγινε σε λιμάνι. Στο Βέλγιο. Τραγούδησα για κάποιους φίλους και με κράτησαν εκεί”

Αναφερόμενος στην πρώτη του επαγγελματική εμφάνιση στο μεγαλύτερο σκυλάδικο της Ευρώπης, το διάστημα που εργαζόταν ως ναυτικός, είχε αναφέρει:

«Έγινε σε λιμάνι. Στο Βέλγιο. Τραγούδησα για κάποιους φίλους και με κράτησαν εκεί. Εμφανιζόμουν στο μαγαζί του Κουμιώτη, το μεγαλύτερο σκυλάδικο της Ευρώπης, γι’ αυτό όταν ήρθα στην Αθήνα, όλα μου φαίνονταν “κολέγια” μετά από όσα είχα δει. Γίνονταν φόνοι, χαλασμός. Εφτά μήνες έμεινα. Έλεγα πως θα φύγω το πρωί και μετά μου περνούσε και πήγαινα πάλι» αποκάλυψε και συνέχισε για το πώς έσπασε το τύμπανο του: «Ξεκίνησε με το τηλέφωνο της ντουζιέρας. Εμείς δεν είχαμε στο νησί κάτι ανάλογο, οπότε με φώναξαν πως κάποιος με ζητάει στο τηλέφωνο. Μόλις το έφερα κοντά στο αυτί μου, άνοιξαν τη βρύση με πίεση και αυτό πόνεσε αφόρητα» και φυσικά κατέληξε με την μεγάλη του αγάπη που δεν είναι άλλη από την θάλασσα. «Αγαπώ τη θάλασσα. Από πέντε χρόνων παιδί πήγαινα για ψάρεμα με τον παππού μου».

Την πιο ευτυχισμένη μέρα της ζωής του μετά τη γέννησή της είχε βιώσει ο αγαπημένος τραγουδιστής Σταμάτης Γονίδης, παντρεύοντας την 25χρονη κόρη του Στεφανία, η οποία μάλιστα είναι και έγκυος!

Η τελετή είχε γίνει στον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης στη Βουλιαγμένη και τη νύφη στον γαμπρό παρέδωσε ο ίδιος ο τραγουδιστής.

Η πανέμορφη νύφη είναι καρπός του δεύτερου γάμου του Σταμάτη Γονίδη με την τραγουδίστρια, Άντζελα Βάγια. Ο γαμπρός είναι ο Στέργιος Βήττας, ο οποίος είναι μουσικός και μάλιστα συνεργάζεται με τον αγαπημένο καλλιτέχνη.