Στα «κάγκελα» οι Τούρκοι: «Ο Τραμπ γιόρτασε με τους Έλληνες την διάλυση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας»

Του Ανδρέα Μουντζουρούλια

Προβληματισμός επικρατεί στη Τουρκία με το μήνυμα που πέρασε πριν λίγες ώρες ο Ν. Τραμπ για την 25η Μαρτίου 1821. Οι Τούρκοι είναι εξαγριωμένοι, καθώς αναφέρουν πως γιορτάζει με τους Έλληνες την διάλυση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Μάλιστα πολλά ΜΜΕ κάνουν μεγάλο αφιέρωμα για την τελετή στο Λευκό Οίκο, ενώ σε στα μέσα κοινωνική δικτύωσης, πολλοί εκφράζουν φόβο, για το ποια θα είναι η στάση των ΗΠΑ έναντι της Τουρκίας το προσεχές διάστημα.

Κάποιοι μάλιστα φοβούνται και διαμελισμό της Τουρκίας, λόγω Κούρδων, όπου οι Ισραηλινοί κάνουν τα πάντα για να δημιουργηθεί επιτέλους το κράτος τους, ενώ μην ξεχνάμε, πως η Ουάσιγκτον θα αφήσει γυμνή την ΤHK λόγω S-400, καθώς όχι μόνο οι Τούρκοι δεν θα πάρουν τα F-35, αλλά θα μείνουν και χωρίς ανταλλακτικά.

«Οι ΗΠΑ έχουν βαθιά διαμορφωθεί από τον ελληνικό πολιτισμό», υπογράμμισε στον χαιρετισμό του στον Λευκό Οίκο, με αφορμή τον εορτασμό τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου, ο αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και μίλησε για την Ελλάδα ως τη χώρα στην οποία γεννήθηκε η δημοκρατία.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος άρχισε τον χαιρετισμό του κρατώντας ένα κόκκινο καπέλο στο οποίο αναγράφονταν στα ελληνικά «κάντε την Αμερική μεγάλη ξανά» και έκανε μνεία στο τρόπο με τον οποίο ο ελληνικός λαός πολέμησε για να αποκτήσει την ανεξαρτησία του.

Συνεχίζοντας μίλησε για την προσφορά του Ελλήνων από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα αναφερόμενος στον Όμηρο και στον Αριστοτέλη και στην μεγάλη συνεισφορά των αρχαίων Ελλήνων σε όλες τις επιστήμες. Αναφέρθηκε ειδικότερα στο αρχαίο ελληνικό ρητό ότι «το μυστικό της ευτυχίας είναι η ελευθερία, και το μυστικό της ελευθερίας είναι το κουράγιο».

Ο Ντ.Τραμπ αναφέρθηκε στην Ελλάδα ως τη χώρα στην οποία γεννήθηκε η δημοκρατία και έκανε ειδική μνεία σε συγκεκριμένα άτομα στο ακροατήριο ως παραδείγματα Ελλήνων που συνεισέφεραν στην Αμερική μέσω της υπηρεσίας του στις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις, μέσω του αθλητισμού και μέσω της σκληρής δουλειάς είτε σε προσωπικές επιχειρήσεις είτε μέσω της υπηρεσίας στην ελληνική ορθόδοξη εκκλησία προσφέροντας στο κοινωνικό σύνολο, φροντίδα και πρώτες ανάγκες.

Τα άτομα αυτά είπε ο Αμερικανός Πρόεδρος τέθηκαν με την προσφορά τους στις υπηρεσίες της οικογένειας, του κοινωνικού συνόλου και γενικά του αμερικανικού ονείρου . Είστε ένα λαός που δεν το βάζει κάτω, έχετε δημιουργήσει στενούς δεσμούς εδώ και η Αμερική είναι υπερήφανη για εσάς, ανέφερε ο Αμερικανός Πρόεδρος.

«Οι ΗΠΑ έχουν βαθιά διαμορφωθεί από τον ελληνικό πολιτισμό», ανέφερε ο Πρόεδρος Τραμπ. «Ζείτε με τις αξίες που αποτελούν το θεμέλιο του μεγαλείου της Αμερικής, τιμάτε τη σκληρή δουλειά, αγαπάτε τις οικογένειές σας, εμπλουτίζετε τον πολιτισμό μας, αγκαλιάζετε το αμερικανικό όνειρο».

Ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος είπε πως είναι συμβολικό το γεγονός ότι η εκδήλωση αυτή γίνεται στον Λευκό Οίκο που συμβολίζει την ελευθερία την οποία αντιπροσωπεύει η Αμερική.

Πηγή : pentapostagma.gr