Στα 76 της χρόνια Σπουδάζει Αγιογράφος Και Τα Καταφέρνει Περίφημα
Www.true.gr

Στα 76 της χρόνια Σπουδάζει Αγιογράφος Και Τα Καταφέρνει Περίφημα

Στα 76 της χρόνια η Μαρία Μαρίνου βάλθηκε να γίνει αγιογράφος και το έργο της «Προφήτης Ηλίας» αποδεικνύει ότι τα έχει καταφέρει περίφημα.

Η Μαρία Μαρίνου ζει στη Ροδόπη και τη συνάντησε το xronos.gr στην έκθεση των εργαστηρίων του συλλόγου Καλλιτεχνών Ροδόπης Αθηνίων, μαζί με την δασκάλα της αγιογράφο Βιβή Βαρβατσούλη, στο δωμάτιο όπου εκθέτονταν οι εικόνες από τους περίπου 14 μαθητές του τμήματος αγιογραφίας του συλλόγου.

«Ξεκίνησα στα 76 μου χρόνια, δηλαδή πριν από έναν χρόνο, εδώ στον σύλλογο με την Βιβή» αναφέρει η αγιογράφος, η οποία θα αποδώσει την ενασχόλησή της με την αγιογραφία κυρίως στην πίστη της, «Αγαπώ πολύ την αγιογραφία. Πάντα έβλεπα εικόνες και ήθελα να ασχοληθώ με την τέχνη αυτή. Έχω σταθερό χέρι, καλό μάτι, αλλά πάνω από όλα αγάπη, προσευχή, προσοχή και υπομονή».


Την ενημέρωσε η κόρη της ότι στον σύλλογο καλλιτεχνών λειτουργεί τμήμα αγιογραφίας και δεν το πολυσκέφτηκε, μιας που χρόνια ήθελε να ασχοληθεί με την αγιογραφία.

Στην έκθεση δείχνει το τρίτο έργο που έχει ολοκληρώσει, τον Προφήτη Ηλία, ο οποίος είναι σε σπηλιά και τρέφεται από το γεράκι και κοιτάει το πουλί που θα του δώσει την τροφή του.


Μέσα στην έναν χρόνο, η κ. Μαρίνου έχει φτιάξει μία πολύ όμορφη εικόνα, βάσει των κανόνων που διέπουν αυτή την τέχνη, γιατί όπως μας ενημερώνει «η αγιογραφία έχει κανόνες και δεν μπορείς να ξεφύγεις από αυτούς. Δεν είναι απλή ζωγραφική. Πρέπει να γνωρίζεις και να ακολουθείς κανόνες όπως το φώτισμα, η έκφραση, ο χρυσός κι όλα». Και πάνω από όλα όπως μας λέει «πάντα ξεκινάμε με προσευχή».

ΠΗΓΗ: alithinesgynaikes.gr

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr