Τον Σπύρο Χαριτάτο, τον γνωρίζουμε χρόνια ως έναν από τους καλύτερους δημοσιογράφους και παρουσιαστές, με πολλές επιτυχίες στο ενεργητικό του.

Της: Έπη Τρίμη

Ασχολείται με πολλά που αφορούν τον άνθρωπο, βοηθώντας τον σε πολλές και διαφορετικές περιπτώσεις. Είναι σύμβουλος επικοινωνίας στη διαχείριση κρίσεων σε πρόσωπα και θεσμούς, καθώς και σύμβουλος εξαρτημένων ατόμων, με παραβατική συμπεριφορά και ποινική εμπλοκή.

Ωστόσο, τον τελευταίο χρόνο, ο πολυμήχανος Σπύρος Χαριτάτος κατέχει έναν ακόμα σημαντικό τίτλο, αφού πλέον είναι διαπιστευμένος διαμεσολαβητής του υπουργείου Δικαιοσύνης και βοηθά ώστε δύο αντιμαχόμενα μέρη να καταλήγουν σε συμφωνία χωρίς ουσιαστικά να εκφράζει επισήμως γνώμη υπέρ μίας ή άλλης πιθανής λύσης στη διαφορά.

Η συνεργασία με την Κουτσελίνη
H Zήνα Κουτσελίνη ανακοίνωσε στον αέρα της εκπομπής, Αλήθειες με τη Ζήνα, τον νέο της συνεργάτη και μας εξέπληξε!Η παρουσιάστρια και δημοσιογράφος ανέφερε: “Σε αυτό το δυνάμωμα της παρέας μας έρχεται να προστεθεί ακόμα ένα μέλος και δεν χρειάζεται να πω πολλά! Έχει πολλές περγαμηνές… ο Σπύρος Χαριτάτος. Η ισχύς εν τη ενώσει!»! Και στη συνέχεια ο Σπύρος Χαριτάτος πήγε κοντά στη Ζήνα Κουτσελίνη και τόνισε: «Γιατί εγώ είμαι εδώ γιατί εσύ είσαι εδώ… Συγκινητικό και πρωτόγνωρο για μένα στα 27 χρόνια δημοσιογραφίας που έχω… είμαστε μια οικογένεια εδώ”!

Οι φοβίες, η χειμερινή κολύμβηση, και τα μοναστήρια
“Στη δουλειά δεν έχω γραφείο, καθώς κάνω τα πάντα από το κινητό και τον υπολογιστή. Χρήσιμα αντικείμενα, όπως οι σημειώσεις της δουλειάς, τα μεταφέρω μαζί μου σε μια μικρή τροχήλατη βαλίτσα, σημείο αναφοράς για πείραγμα από τους συναδέλφους δημοσιογράφους και τεχνικούς στο κανάλι
Αν κάποιος με ψάξει σε κοσμικά σημεία… καφέ, μπαρ, διάσημα εστιατόρια, ακόμα και πλατείες που συγκεντρώνουν επωνύμους και αναγνωρίσιμους, τότε μάλλον θα χάσει τον χρόνο του. Λόγω μιας… ασυνήθιστης φοβίας, απέχω από σχετικές προσκλήσεις και υποχρεώσεις, μέχρι παρεξηγήσεως. Αντίθετα, συχνάζω σε ερημικές παραλίες, καθότι και χειμερινός κολυμβητής, και σε όμορφα και ήσυχα καφέ και ζαχαροπλαστεία, όπου συχνάζουν πρόσωπα μεγαλύτερης ηλικίας.
Μου αρέσει να επισκέπτομαι συχνά μοναστήρια ή εκκλησίες, ακόμα και αν χρειαστεί να ταξιδέψω ώρες, αλλά και να συμμετέχω σε κύκλους συζητήσεων ή απλώς να είμαι ακροατής σε παρέες αγνώστων και στις κουβέντες τους”, είχε πει ο Σπύρος Χαριτάτος στο Τηλέραμα το 2018.