Σπιτική πάστα σοκολατίνα. Απλά φανταστική

Η Συνταγή είναι της κ. Θεοδοσια χαλβατζη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

ΥΛΙΚΑ
8 Αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
24 κουταλιές σουπας κοφτες ζάχαρη
16 κουταλιές σούπας αλεύρι
8 κουταλιές σούπας κακάο
1 μπεικιν που το ανακατευουμε με το αλεύρι και το κακάο.

Οι κρεμες τωρα
2 μορφατ
1 καραμελωμενο ζαχαρουχο

Και η σοκολάτα
200 γρ κρέμα γαλακτος
250 γρ κουβερτούρα


Σιρόπι
2 ποτηρια νερο
1 ποτήρι ζάχαρη
1 κουτ.σουπας νες καφε
1 κουτ.σουπας κακάο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε πολυ καλά τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατεψουν και ρίχνουμε αλεύρι με όλα μέσα δηλαδή κακάο και μπεικιν ψήνουμε το παντεσπάνι σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμους για 30 λεπτά..

θα το δείτε..θα ξεκολλαει απο τα τοιχωματα κάνουμε το σιρόπι να ναι χλιαρό..


Η σοκολάτα .
Βάζουμε τη κρέμα γάλακτος να ζεσταθεί καλά και τη ρίχνουμε στη σοκολάτα και ανακατεύουμε..
το Ρίχνουμε χλιαρό πάνω στο γλυκό μας…τα δουλεύουμε όλα κρύα…

Στήνουμε το γλυκό μας .κόβουμε το παντεσπάνι σιρόπι σαντιγί σκεπάζουμε σιρόπι σαντιγί και απο πανω η σοκολάτα

Αφού μείνει στο ψυγείο μια ώρα…ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΊΑ !!

Πηγή : xryses-syntages.gr