Σπιτική κέτσαπ: Την φτιάχνετε στην στιγμή μόνο με 4 υλικά
Www.true.gr

Σπιτική κέτσαπ: Την φτιάχνετε στην στιγμή μόνο με 4 υλικά

Σπιτική κέτσαπ: Η κέτσαπ θέλοντας και μη, έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής κουζίνας. Εδώ σας έχουμε μια συνταγή για να μπορέσετε μέσα σε 10 λεπτά να φτιάξετε την δικιά σας ωραιότατη σπιτική κέτσαπ που θα ξετρελάνει οποιονδήποτε καλεσμένο σας.

Σπιτική κέτσαπ: Τα υλικά που θα χρειαστούμε

  • Ντομάτες
  • 2 κρεμμύδια μεγάλα
  • πιπεριές Φλωρίνης
  • αλάτι
  • ζάχαρη


  • ελαιόλαδο

Σπιτική κέτσαπ: Εκτέλεση συνταγής

  1. Κόβουμε τις ντομάτες σε μικρούς κύβους περνώντας τις μετά από το μούλτι.
  2. Στην συνέχεια με το ραβδομπλέντερ πολτοποιούμε τα δυο κρεμμύδια, τις πιπεριές Φλωρίνης, προσθέτοντας αλάτι και ζάχαρη ανάλογα με την ποσότητα.


  3. Τα βράζουμε καλά ώσπου να εξατμιστεί το νερό.
  4. Τέλος βάζουμε και το λάδι και το αφήνουμε να βράσει για λίγο ακόμα.
  5. Όσο είναι ακόμα ζεστή η ντομάτα, την βάζουμε στα μπουκαλάκια κι όταν κρυώσει, τα κλείνουμε και έχουμε σπιτική κέτσαπ.
  6. Διατηρείτε στο ψυγείο.

Σημείωση: Αν θέλουμε και μας αρέσει ρίχνουμε στο τέλος πριν την βάλουμε στα μπουκάλια λίγη ρίγανη ή δυόσμο ή βασιλικό για άρωμα. Μόνο στο τέλος όμως, διότι αν η ρίγανη καεί, θα πικρίσει η κέτσαπ μας.

Διαβάστε επίσης:

Βέφα Αλεξιάδου: «Ας έχανα τα πάντα κι ας είχα τα παιδιά μου. Ας ήμουν ακόμα και ζητιάνα»

Το Ελληνικό χωριό δίπλα στο ποτάμι που έγινε πόλος έλξης τουριστών από όλο τον κόσμο

Πυρκαγιά στον Υμηττό: Πολλές καμένες χελώνες – Οι πρώτες βοήθειες που απαιτούνται για να σωθούν

 

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr