Σπίτι στο ενοίκιο: 5 τρόποι να αναβαθμίσετε την κουζίνα σας
Www.true.gr

Σπίτι στο ενοίκιο: 5 τρόποι να αναβαθμίσετε την κουζίνα σας

Όσοι έχετε μπει στη διαδικασία να νοικιάσετε σπίτι, αναγνωρίζετε τη δυσκολία του να βρεις ακριβώς αυτό που θες στην τιμή που θες. Τις περισσότερες φορές, η κουζίνα είναι παλιά κατασκευή και το δωμάτιο που περνάς τις περισσότερες ώρες της ημέρας σε κάνει να νιώθεις άβολα. Εάν, όμως, σε εξυπηρετεί η διάταξη του υπόλοιπου σπιτιού, συναινείς και… βολεύεσαι.

Μια άλλη δυσκολία με τα νοικιασμένα σπίτια είναι πως ο σπιτονοικοκύρης δεν επιτρέπει εύκολα τις μόνιμες αλλαγές και απαιτεί να επιστρέψεις το σπίτι στην κατάσταση που το παρέλαβες. Οποιαδήποτε αλλαγή που θελήσεις να κάνεις, λοιπόν, πρέπει να σου εξασφαλίζει πως θα αφαιρείται χωρίς να προκαλεί ζημιές.

Ωστόσο, υπάρχουν πάντα πρακτικές λύσεις για να αναβαθμίσεις την παλιά κουζίνα του σπιτιού σου, χωρίς να προκαλέσεις φθορές και, το σημαντικότερο, χωρίς να επενδύσεις πολλά χρήματα σε ένα σπίτι που δεν είναι δικό σου.

Σπίτι στο ενοίκιο: 5 τρόποι να αναβαθμίσετε την κουζίνα σας

Κολλήστε… τα ντουλάπια σας!

Εάν τα ντουλάπια του σπιτιού είναι παλιά, μπορείτε να τα διακοσμήσετε με αυτοκόλλητες ταπετσαρίες ή μικρότερα σχέδια που αφαιρούνται εύκολα χωρίς να αφήνουν το παραμικρό ίχνος. Βάλτε χρώμα, κέφι και φαντασία μετατρέποντας την κουζίνα σας στο πιο μοντέρνο δωμάτιο του σπιτιού! Βρείτε εδώ τα σχέδια και τα χρώματα που σας αρέσουν, στις πιο οικονομικές τιμές.
Εξαφανίστε τα παλιά πλακάκια

Τα παλιά σπίτια έχουν συνήθως και παλιομοδίτικα πλακάκια με κιτρινοπράσινα μοτίβα ή κεραμιδί λουλούδια. Εάν δεν είστε οπαδοί αυτής της μόδας, μπορείτε να τα καλύψετε με πολύ λίγα χρήματα. Δείτε εδώ αυτοκόλλητες επιφάνειες που δεν χαλάνε τα πλακάκια και αφαιρούνται εύκολα και μετατρέψτε τον χώρο σας στην κουζίνα που πάντα ονειρευόσασταν.

Αλλάξτε πόμολα στα ντουλάπια και τις πόρτες

Μια άλλη εύκολη και οικονομική λύση είναι η αντικατάσταση των παλιών πόμολων με νέα, λειτουργικά και του γούστου σας. Με μία απλή κίνηση θα δώσετε άλλον αέρα στην κουζίνα σας και, αν ο ιδιοκτήτης διαμαρτυρηθεί, απλά τα αφαιρείτε και βάζετε τα παλιά εάν κι εφόσον έρθει η ώρα να αφήσετε το σπίτι. Εδώ θα βρείτε πόμολα για τα ντουλάπια της κουζίνας, κι εδώ για τις εσωτερικές πόρτες του σπιτιού.
Βάλτε κρυφό φωτισμό

Ο κρυφός φωτισμός κάτω από τα ντουλάπια της κουζίνας προσθέτουν ζεστασιά και κάνουν τον χώρο πιο μοντέρνο και λειτουργικό. Για να το πετύχετε, δεν χεριάζεται να αλλάξετε τις ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις του σπιτιού. Αρκεί να κολλήσετε στο κάτω μέρος των ντουλαπιών σας ταινίες LED και αλλάξτε… ατμόσφαιρα.

Βάλτε χρώμα στους τοίχους

Ναι, το ότι θα βάψετε την κουζίνα είναι, μάλλον, αυτονόητο! Ωστόσο, στις περιπτώσεις που το σπίτι παραδίδεται βαμμένο, δύσκολα μπαίνουμε στη διαδικασία να του αλλάξουμε χρώμα. Σας παρακινούμε, λοιπόν, να το τολμήσετε και να παίξετε με συνδυασμούς που θα σας ηρεμούν και θα σας φτιάχνουν τη διάθεση.

[Πηγή]

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr