Οι σπάνιες ορχιδέες που μοιάζουν με πίθηκο - Που θα τις βρείτε και πως θα τις καλλιεργήσετε σωστά
Www.true.gr

Οι σπάνιες ορχιδέες που μοιάζουν με πίθηκο – Που θα τις βρείτε και πως θα τις καλλιεργήσετε σωστά

Οι ορχιδέες είναι εντυπωσιακές, πολυτελείς και συναρπαστικές. Αυτά τα κομψά λουλούδια είναι τόσο εύθραυστα που οι περισσότεροι δεν τολμούν καν να αποκτήσουν μια ορχιδέα στο σπίτι.

Για πολλούς ανθρώπους οι ορχιδέες είναι σύμβολο της αγάπης, της αγνότητας και της ομορφιάς. Οι ορχιδέες είναι δημοφιλείς σε κάθε μέρος του κόσμου και υπάρχουν πάνω από 30.000 ποικιλίες.

Ωστόσο, βάζουμε στοίχημα ότι δεν έχετε δει ποτέ την ορχιδέα Πίθηκος. Τα άνθη της ορχιδέας μοιάζουν με το πρόσωπο ενός πιθήκου.

Η ορχιδέα Πίθηκος αναπτύσσεται στα δάση του Περού. Βρίσκεται επίσης στις νοτιοανατολικές περιοχές του Ισημερινού. Η όμορφη ορχιδέα μεγαλώνει περίπου 2.000 πόδια πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Name: Orchid simia ‘monkey orchid’ 🐒 Beautiful 👌🏻📷: @keroshita_kerori


Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Spreading the green Love (@plantcetera) στις

Μερικοί την ονομάζουν Ορχιδέα Simia ή Dracula Simia (δράκος πίθηκος). Η Carlyle A. Lueren, βοτανολόγος, ήταν η πρώτη που την ονόμασε το 1978.

Υπάρχουν 118 διαφορετικές ποικιλίες της ορχιδέας Πίθηκος, και αναπτύσσονται στο Μεξικό, την Κεντρική Αμερική, τον Ισημερινό, την Κολομβία και το Περού. Οι μισές από αυτές τις ποικιλίες αναπτύσσονται στον Ισημερινό.

Οι ορχιδέες Dracula amaliae και Dracula gigas είναι οι πιο δημοφιλείς ποικιλίες. Τα άνθη τους έχουν το χαρακτηριστικό πρόσωπο πιθήκου, αλλά έχουν διαφορετικό χρώμα και σχήμα.

Η ορχιδέα Πίθηκος μυρίζει υπέροχα και η μυρωδιά της θυμίζει φρέσκα, ζουμερά πορτοκάλια. Το καλύτερο μέρος; Ανθίζουν σε κάθε εποχή.


Τους αρέσουν οι ψυχρότερες θερμοκρασίες, το χαμηλό φως και η υψηλή υγρασία. Είτε το πιστεύετε είτε όχι, οι ορχιδέες Πίθηκος μεγαλώνουν έως και 60 εκατοστά!

Η καλλιέργεια των δικών σας ορχιδέων μπορεί να είναι αρκετά δύσκολη, οπότε σας έχουμε μερικές χρήσιμες συμβουλές.

1. Βεβαιωθείτε ότι έχετε τοποθετήσει μια οπή αποστράγγισης στο δοχείο του φυτού και ένα κασπώ. Αυτό θα διατηρήσει το έδαφος υγρό.

2. Εάν οι θερμοκρασίες στο χώρο σας είναι υψηλές, προσθέστε ένα στρώμα μερικών εκατοστών από φυλλόχωμα για να διατηρήσετε την υγρασία στο έδαφος.

3. Προσφέρετε στις ορχιδέες σας μέτρια έντονο φως. Αποφύγετε το άμεσο ηλιακό φως οπωσδήποτε!

Εμείς ερωτευτήκαμε αυτές τις υπέροχες ορχιδέες, ελπίζουμε το ίδιο και εσείς!

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Dracula saulii #orchid #peru #tropical #tropicalmountain #greenhouse #plant #plantlife #instaflower #draculaorchid #draculasaulii #botanic #orchidcollection #flowers #bloom #orchidee #monkey #monkeyface #monkeyorchid

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @ yazk.01 στις

True.gr