Αυτά είναι Τα Σπάνια Aκατάλληλα Γuμvά της Αλίκης Βουγιουκλάκη που «Πούλησαν» σαν Tρελά (Pics)

Η λαοφιλία της Αλίκης Βουγιουκλάκη έφτασε τις προηγούμενες δεκαετίες σε ανυπολόγιστα για τα ελληνικά δεδομένα επίπεδα, κάτι που μεταξύ άλλων την ανέβασε σε ένα βάθρο διασημότητας και αγάπης από τον κόσμο που όμοιό του δεν είχε ξανασυναντήσει η Ελλάδα των μεταπολεμικών δεκατιών.

Όπως είναι φυσιολογικό για μία τέτοια σταρ, που από τα τέλη μάλιστα της δεκαετίας του 50 είχα χαρακτηριστεί «εθνική» από τον τύπο της εποχής, η είδηση της Γuμvh της παρουσίας είτε σε κάποιον κινηματογραφικό ρόλο, είτε σε κάποιο εξώφυλλο είτε στην, πρωτόγνωρη για την Ελλάδα ως τότε, παπαρατσική απεικόνιση της προσωπικής της ζωής, ήταν μεγίστης σημασίας.

Οι φωτογραφίες και οι ταινίες που έδειχναν αυτό το διαφορετικό, πιο αισθησιακό πρόσωπο της Αλίκης γινόντουσαν ανάρπαστες. Από την αρχή που έγινε στην «Αστέρω» το 1958, με τις ιδιαιτέρως προκλητικές σκηνές, ως το ξενόγλωσσο «Aliki, my love» στο οποίο η Αλίκη πόζαρε Γuμvh στην αφίσα, η εθνική μας σταρ δεν ντράπηκε ποτέ.

Σε κάποιες από αυτές τις περιπτώσεις η ίδια ζήτησε να αοσυρθούν κάποιες από τις Γuμvες της δουλειές, είτε γιατί μετάνιωσε είτε γιατί το αποτέλεσμα δεν της ήταν αρεστό. Το «Aliki, my love» έκανε μόνο ένα μικρό πέρασμα από τις αίθουσες, παρότι ήταν η προσπάθειά της για διεθνή καριέρα, καθώς η ίδια απαίτησε να αποσυρθεί.

Στην ταινία η «Ψεύτρα» πόζαρε ως κακομαθημένο πλουσιοκόριτσο για τον Αλέκο Αλεξανδράκη, με τον ίδιο συμπρωταγωνιστή λίγα χρόνια αργότερα, δοκίμασε να παίξει τον αισθησιακό ρόλο μίας γυναίκας του καμπαρέ στην ταινία το «Δόλωμα».

Το 1975 ήταν η πρώτη της Γuμvή παρουσία σε εξώφυλλο περιοδικού, σε αυτό με τον τίτλο «Φαντάζιο». Ήταν Οκτώβριος του 1975 όταν η τυπωμένη λεζάτα στο εξώφυλλο έγραφε «Σέxi όσο ποτέ άλλοτε. Μια «βασίλισσα» μιλάει στο Φαντάζιο για τα 20 χρόνια της βασιλείας της. Τα καλλιτεχνικά και τα προσωπικά της σχέδια, τη μοναξιά της», προδιαθέτοντας τον κόσμο για ό,τι πιο αισθησιακό είχε κάνει ως τότε η Αλίκη.

Χωρισμένη από τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ, στα 41 χρόνια, πόζαρε αλλά όπως αναφέρουν οι πηγές εκείνης της εποχής το αποτέλεσμα που είδε τυπωμένο δεν της άρεσε και μετάνιωσε για την κινησή της αυτή. Η κυκλοφορία του περιοδικού έγινε με τις επίμαχες πόζες να έχουν κοπεί, με την ίδια να ανησυχεί ότι οι φωτογραφίες αυτές ίσως επηρέαζαν τη δικαστική διαμάχη που είχε με τον πρώην σύζυγό της για την επιμέλεια του μικρού Δημήτρη.

Η πρώτη παπαράτσι φωτογραφία εξάλλου ανήκει στην ίδια, όταν το 1979 ο φακός την κατέγραψε   στο εξοχικό της στον Θεολόγο, να απολαμβάνει στην παραλία ημί Γuμvh την ηλιοθεραπεία της. Οι φωτογραφίες έγιναν όπως ήταν αναμενόμενο ανάρπαστες.

Τέλος το 1978, στην ταινία «Κατάσκοπος Νέλλη», η Αλίκη ποζάρει ακόμα και στην αφίσα της ταινίας χωρίς στηθόδεσμο, με αποκαλυπτικό σι θρου φόρεμα, ενώ σε σκηνή της ταινίας για πρώτη φορά δείχνει το Γuμvό στή θoς της σε κινηματογραφική της συμμετοχή.

 

Πηγη dailymedia.gr