Σούπερ Γιαγιά Bodybuilder ετών 75 αποδεικνύει πως η Ηλικία είναι απλά ένα Νούμερο!

Η Janice Lorraine από το Granville της Αυστραλίας δεν είναι η τυπική γιαγιά. Στην ηλικία των 75 έχει συγκεντρώσει 23 τίτλους bodybuilding μέσα σε 20 χρόνια.

Η Lorraine ξεκίνησε τα βάρη στην ηλικία των 55 για να καταπολεμήσει τα σημάδια της γήρανσης.

Αφού έβλεπε μία ηλικιωμένη γυναίκα με κινητικά προβλήματα, η Lorraine πήρε την απόφαση να μείνει όσο πιο ενεργή γίνεται. Για εκείνη, η προετοιμασία για έναν διαγωνισμό σημαίνει 3 φορές γυμναστήριο την εβδομάδα.

Τις υπόλοιπες μέρες ακολουθεί το δικό της πρόγραμμα, που περιλαμβάνει περπάτημα 5 μιλίων εκτός των άλλων.


Για να μείνει σε φόρμα, η Lorraine προσέχει πολύ την διατροφή της. Αυτή αποτελείται κυρίως από σαλάτες, μικρές μερίδες από γλυκοπατάτες και ψητό κοτόπουλο, ψάρια ή μπριζόλες. 

Τίποτα δεν είναι επεξεργασμένο και δεν προτιμάει σάλτσες και καρυκεύματα. Μερικές φορές πίνει και ένα ποτήρι κρασί με το φαγητό της και ίσως ένα κομματάκι σοκολάτα χωρίς ζάχαρη.

Εκτός από δυνατή, η Lorraine νιώθει μεγάλη αυτοπεποίθηση. Της αρέσει να τραντάζει τον κόσμο του bodybuilding και βλέπει με άλλα μάτια την διαδικασία της γήρανσης.


«Θέλω να δείξω πως όλα είναι πιθανά και να δώσω κίνητρο σε γυναίκες κάθε ηλικίας να ζήσουν την ζωή που θέλουν και να μην περιορίζονται από στερεότυπα και προσδοκίες άλλων.»

Με τον τρόπο ζωής της, η Janice Lorraine αποφεύγει πολλά θέματα που πλήττουν το μεγαλύτερο κομμάτι του πληθυσμού. Δείτε τι λένε οι επιστήμονες για την σημασία του να μένουμε ενεργοί και να τρώμε καλά καθώς μεγαλώνουμε:

Η Lorraine σίγουρα είναι το κάτι άλλο! Η γυμναστική και η ισορροπημένη διατροφή είναι το κλειδί για την ποιοτική ζωή στα γεράματα.

Πηγή