Σουηδέζα με κορονοϊό "έσπασε" την καραντίνα και έκανε βόλτες στην Αθήνα
Www.true.gr

Σουηδέζα με κορονοϊό «έσπασε» την καραντίνα και έκανε βόλτες στην Αθήνα

Ανάμεσα στα πέντε θετικα κρούσματα κορονοϊού τα οποία εντοπίσθηκαν χάρη στα περίπου 1.400 μοριακά τεστ που έγιναν σε επιβάτες πτήσεων, υπήρξαν τρεις γυναίκες από Σουηδία, Σερβία και Ρουμανία.

Μέχρι αργά το βράδυ της Πέμπτης γινόταν προσπάθεια ιχνηλάτησης των επαφών τους και μεταφοράς τους σε ξενοδοχεία και δωμάτια καραντίνας.

Όμως, μία γυναίκα από τη Σουηδία αγνόησε τα μέτρα για τον κορονοϊό και ενώ βρέθηκε θετική στον ιό, βγήκε στην Αθήνα και έκανε βόλτες! Οι αρχές έχουν αρχίσει έναν αγώνα ταχύτητας προκειμένου να εντοπίσουν με ποιους ήρθε σε επαφή, ώστε να αποφευχθεί κάθε πιθανότητα η ανεύθυνη συμπεριφορά της να σταθεί μοιραία στη διασπορά του κορονοϊού και σε άλλους ανθρώπους.


Την ίδια ώρα, μια γυναίκα από τη Σερβία βρέθηκε θετική όπως έδειξαν τα 66 μοριακά τεστ που έγιναν στο αεροδρόμιο της Σκιάθου.

Υπενθυμίζεται πως πάνω από το 20% των μοριακών τεστ που έγιναν σε επιβάτες αεροπορικών πτήσεων, στην «πρεμιέρα» των εναέριων μεταφορών και στα 27 αεροδρόμια της χώρας, ήταν αρνητικό.

Ωστόσο, απομένει ακόμα ένα 80% προκειμένου να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα για τη ροή εισαγόμενων κρουσμάτων στη χώρα μας, όπως επισημαίνουν μέλη της επιτροπής εμπειρογνωμόνων και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr