Σοκάρει ο Δολοφόνος της Δώρας Ζέμπερη, Μανώλης Σοροπίδης: «Μου έδωσαν ποντικοφάρμακο. Με τραβούσαν βίντεο την ώρα που...»
Www.true.gr

Σοκάρει ο Δολοφόνος της Δώρας Ζέμπερη, Μανώλης Σοροπίδης: «Μου έδωσαν ποντικοφάρμακο. Με τραβούσαν βίντεο την ώρα που…»

Ποιες οι αποκαλύψεις του δολοφόνου της Δώρας Ζέμπερη;

Στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων βρέθηκε ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος της Δώρας Ζέμπερη.

Ο δράστης της στυγερής δολοφονίας που κρατείται στις φυλακές Δομοκού, πέρασε το κατώφλι του ανακριτή προκειμένου να δώσει συμπληρωματική κατάθεση αναφορικά με την υπόθεση καθώς ο ίδιος τις προηγούμενες ημέρες κατέθεσε δυο υπομνήματα με τα οποία επιχειρεί να ανατρέψει όλα όσα ο ίδιος έχει υποστηρίξει μέχρι τώρα.

Ο Μανώλης Σοροπίδης οδηγήθηκε ενώπιον του 18ο τακτικού ανακριτή συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης υπό τον φόβο προπηλακισμών από τους συγγενείς του θύματος.

Ωστόσο, τόσο ο πατέρας όσο και η μητέρα αλλά και τα αδέλφια επέλεξαν να μη βρεθούν αυτή τη φορά στα δικαστήρια και να μη συναντηθούν ξανά πρόσωπο με πρόσωπο με τον δολοφόνο της Δώρας.

Στην χθεσινή του απολογία επανέλαβε ουσιαστικά τα όσα έχει αναφέρει στα χειρόγραφα υπομνήματα που έχει καταθέσει.

Μεταξύ άλλων συνεχίζει να κατονομάζει τον γνωστό δικηγόρο ως ηθικό αυτουργό ενώ μιλά με λεπτομέρειες για τον άνθρωπο με το ψευδώνυμο «Χάρης» ο οποίος, όπως υποστηρίζει ο ίδιος, είναι αστυνομικός του τμήματος Μεταγωγών.

Μάλιστα αναφέρει πως σε συνάντηση που είχε μαζί του, ο «Χάρης» είχε εμφανιστεί μεταμφιεσμένος με περούκα. Την ίδια ώρα δεν έδωσε διευκρινίσεις για το τρίτο πρόσωπο στο οποίο έχει αναφερθεί.

Ο Σοροπίδης υποστηρίζει ακόμη πως δεν είναι αυτός που σκότωσε τη 32χρονη εφοριακό. Όπως λέει εκείνος μόνο την τραυμάτισε και δεν «πρόλαβε να δει ποιοι είναι αυτοί που τη σκότωσαν» με σκοπό, όπως τονίζει, να τον ενοχοποιήσουν.

Ο 58χρονος υποστηρίζει ακόμα ότι τον έβαλαν κάποιοι άλλοι να διαπράξει το έγκλημα λόγω της θέσης που είχε η 32χρονη εφοριακός. Για την ακρίβεια λέει ότι ενοχλούσε τους πελάτες του ηθικού αυτουργού και γι αυτό τον λόγο του ζήτησαν να την τραυματίσει.

Ο Σοροπίδης σε άλλο σημείο της απολογίας του αναφέρει πως και πού γνωρίστηκε με τον δικηγόρο που κατονομάζει. Σημειώνει ακόμη πως μετά το έγκλημα ο 58χρονος επιχείρησε να συναντήσει ξανά τον «ηθικό αυτουργό» ωστόσο εκείνος έκανε πως δεν τον γνώριζε.

«Αίσθηση μου είναι ότι θα συνεχιστεί η έρευνα, περιμένουμε και από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου μήπως δείξει κάτι. Απλά θέλω να σας πω ότι όλα αυτά τα έχει ισχυριστεί αφότου μπήκε φυλακή», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Απόστολος Λύτρας.Ολόκληρη η απολογία του

Ο Εμ. Σοροπίδης υποστήριξε ότι δικηγόρος – τον οποίο ωστόσο δεν κατονομάζει – του ζήτησε να δολοφονήσει την άτυχη Δώρα επειδή «έχει κάνει πολύ κακό, έχει πετάξει οικογένειες στο δρόμο και ότι κάνει ζημιά στους πελάτες του..».

Ο ίδιος, ωστόσο, επισημαίνει στην συμπληρωματική του απολογία δε δολοφόνησε τελικά την εφοριακό – «έγινε πάλη μεταξύ μας» λέει χαρακτηριστικά – και ότι τη νεαρή γυναίκα «χτύπησαν θανάσιμα κάποια άλλοι άγνωστοι δράστες καθώς περπατούσε στο διάδρομο του νεκροταφείου»!

Η γνωριμία με τον «δικηγόρο»

Συγκεκριμένα, καταθέτοντας για τη γνωριμία του με τον «δικηγόρο», ο κατηγορούμενος περιγράφει στη σημερινή συμπληρωματική απολογία του στον ανακριτή:

«Μετά τις 17 Σεπτεμβρίου είχα πάει στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών να δηλώσω αλλαγή κατοικίας. Εκεί συνάντησα τυχαία τον δικηγόρο, τον οποία είχα γνωρίσει στον Κορυδαλλό όπου κρατούμουν προσωρινά για υπόθεση ναρκωτικών. Είχε ακούσει την υπόθεση κατά τη συζήτηση που είχα με τον συνήγορό μου, είχαμε έκτοτε διασταυρωθεί στον Κορυδαλλό και είχαμε ανταλλάξει χαιρετισμό. Κατά τη συνάντηση στην Ευελπίδων μου είπε: «Μανώλη δε σε βλέπω καλά, πίνεις κάτι;».

Εγώ του απάντησα του απάντησα ότι παίρνω πρέζα. Του είπα ότι θέλω να φτιάξω το καΐκι μου και μου είπε ότι έχει λύση στο πρόβλημά μου. Μου έδωσε 40 ευρώ και μου ζήτησε να τον περιμένω σε ένα καφέ απέναντι από την Ευελπίδων, αλλά να καθίσω έξω. Έπειτα από 45 λεπτά ήρθε αρχικά ο Χάρης και μετά ο δικηγόρος. Μου είπε ότι έχει μια πρόταση για μένα την οποία αν δεχόμουν θα έβγαζα 30.000 ευρώ. Έπρεπε όμως να απαντήσω πριν μου πει περί τίνος επρόκειτο».

«Δέχθηκα την πρόταση»

Στη συνέχεια της κατάθεσής του στον ανακριτή, ο Εμ. Σοροπίδης αναφέρει ότι αφού δέχθηκε τους όρους και την πρόταση του δικηγόρου, τότε εκείνος του αποκάλυψε περί τίνος πρόκειται: Αναφέρει χαρακτηριστικά ο κατηγορούμενος: «Δέχτηκα την πρότασή του και μου τότε μου είπε ότι υπάρχει μια κυρία που έχει κάνει πολύ κακό, έχει πετάξει οικογένειες στο δρόμο και ότι κάνει ζημιά στους πελάτες του οι οποίοι είναι διεθνούς κύρους. Μου είπε να τη βγάλω από τη μέση για 3-4 μήνες πριν το 2018. Στη συνέχεια μου είπε ότι:

«Σήμερα ο Χάρης θα σου δώσει μια φωτογραφία και κάποια λεφτά και άλλη στιγμή θα σου δώσει ένα μαχαίρι το οποίο θα σου δείξει πως θα το χρησιμοποιήσεις». Εγώ του είπα ότι αυτό που ζητάει έχει ισόβια και ότι δεν αντέχω στη θέα του αίματος. Τότε μου απάντησε ότι δεν πρέπει να ανησυχώ και έβγαλε από έναν ντοσιέ ένα φύλλο χαρτί και μου έκοψε ένα χαρτάκι και μου είπε να πάρω το μισό εκείνη τη στιγμή και το άλλο μισό την επόμενη μέρα. Έδωσα τηλέφωνο και διεύθυνση, ο δικηγόρος μου έδωσε 350 ευρώ για να πάρω ηρωίνη κι έφυγε».

Την ίδια ημέρα και συγκεκριμένα το απόγευμα, σύμφωνα με τον κατηγορούμενο στη στάση απέναντι από την Ευελπίδων ο ίδιος συνάντησε τον Χάρη. Όπως αναφέρει στην απολογία του:«Ο Χάρης είναι λίγο πιο ψηλός από μένα, γύρω στα 45-50 κι εκείνη την ημέρα φορούσε καστανοκόκκινη περούκα, είχε μούσι και μουστάκι. Στη συνέχεια διαπίστωσα ότι είναι φαλακρός. Κατά τη συνάντηση μου είπε ότι πρέπει να παίρνω μισό χαρτάκι τη μια μέρα και μισό την άλλη. Κάθε τρίτη ήμερα ηρωίνη. Μου έδωσε φάκελο με τη φωτογραφία της κοπέλας και 6.000 ευρώ. Μου είπε να την παρακολουθήσω στο Β’ Νεκροταφείο και όταν την αναγνώριζα να κάψω τη φωτογραφία όπως και έκανα. Άφηνα το παράθυρο του σπιτιού ανοιχτό για να μου δίνει χαρτάκια και μεθαμφεταμίνη».

«Ο Χάρης μου έδωσε το μαχαίρι»

Ο Εμ. Σοροπίδης στη συνέχεια της απολογίας του περιγράφει πως εντόπισε την άτυχη Δώρα Ζέμπερη αλλά και τις εντολές που έλαβε από τον «Χάρη» για τη δολοφονία της. Υποστηρίζει χαρακτηριστικά:

«Πήγα την επόμενη μέρα στο νεκροταφείο και είδα την κοπέλα στο μνήμα. Δύο εβδομάδες μετά την πρώτη συνάντηση ήρθε ο Χάρης και μου έδωσε ένα μαχαίρι. Μου είπε να βάλω το δάχτυλο στη λεπίδα όταν τη χτυπήσω για να μη μπει πολύ βαθιά. Μετά από δύο εβδομάδες ήρθε ο Χάρης και μου είπε ότι η δουλειά πρέπει να γίνει την επόμενη μέρα γιατί θα είχε αυτή τα στικάκια που θέλανε.

Εξάλλου μου είχε πει ο δικηγόρος στην πρώτη συνάντηση ότι ήθελαν οπωσδήποτε το περιεχόμενο της τσάντας, ενώ το κινητό της θα έπρεπε να το πάω σε ένα κατάστημα να το κάνω ανταλλακτικά. Μου είπε να το πάω σε ένα κατάστημα στην οδό Μενάνδρου, στο οποίο είχα πουλήσει και άλλες συσκευές.

Στις 18 Οκτωβρίου με βρήκε ο Χάρης και μου είπε ότι σήμερα θα γίνει η δουλειά και να πάω στο Νεκροταφείο από τις 3. Μετά από λίγο ήρθε και η κοπέλα. Κάποια στιγμή έβλεπα την τσάντα της κοπέλας αλλά όχι την ίδια και αποφάσισα να πάω να την πάρω χωρίς να της κάνω κακό. Η κοπέλα τελικά με είδε και άρχιζε να φωνάζει «κλέφτης, κλέφτης». Έχασα την ισορροπία μου και έπεσα πάνω της και οι δύο στο έδαφος. Μετά την πάλη, η κοπέλα περπατούσε όταν έφυγα».

«Μου έβαλαν στο στόμα ποντικοφάρμακο»

Ο κατηγορούμενος, που οδηγήθηκε στα δικαστήρια συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης, επισημαίνει στη συνέχεια της απολογίας του πως όταν συνελήφθη και βρίσκονταν στο Μεταγωγών ο «Χάρης» προσπάθησε να του βάλει ποντικοφάρμακο στο στόμα! Αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Όταν έλαβε έκταση η υπόθεση αναζήτησα τον δικηγόρο στη Λουκάρεως αλλά με απέφυγε. Συνάντησα στην Ευελπίδων τον Χάρη, όπως είχε συμφωνηθεί να γίνει μετά την πράξη, ο οποίο μου ζήτησε να κάψω την τσάντα και το περιεχόμενό της και να του φέρω τις στάχτες. Το έκανα αλλά άφησα τη στάχτη στο οικόπεδο. Την άλλη μέρα προμηθεύτηκα στάχτη από αθίγγανους και την πήγα στο Χάρη. Τον ξαναείδα στο Μεταγωγών όταν προσπάθησε να μου βάλει στο στόμα ένα χάπι, αλλά δεν το κατάπια. Ήταν ποντικοφάρμακο.

Θεωρώ ότι την κοπέλα την χτύπησαν θανάσιμα κάποια άλλοι άγνωστοι δράστες καθώς περπατούσε στο διάδρομο του νεκροταφείου. Την ήθελαν νεκρή γιατί ενοχλούσε τους πελάτες του δικηγόρου. Ο Χάρης πριν μου δώσει το χάπι με χτυπούσε μαζί με έναν άλλο στο Μεταγωγών και το τραβούσε με το κινητό του. Δεν τα είπα όλα αυτά στις προηγούμενες απολογίες μου γιατί φοβόμουν για την κόρη μου, αλλά τώρα είναι ασφαλής».

ΠΗΓΗ: fimes.gr

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr