Σοκάρει η απολογία του Κοσμηματοπώλη που κατηγορείται για το θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου : σε κατάσταση αμόκ, ενήργησα..

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο 73χρονος κοσμηματοπώλης, ο οποίος κατηγορείται για το θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου, στο κέντρο της Αθήνας, την Παρασκευή (21/09) – Τι υποστήριξε ενώπιον του ανακριτή

«Βρισκόμουν υπό το κράτος έντονης ταραχής λόγω της συμπεριφοράς του άνδρα. Είχε μπει παράνομα μέσα στο κατάστημά μου και είχε καταστρέψει πλήρως τη βιτρίνα μου. Υπολαμβάνοντας, λόγω της αναστάτωσης του εσωτερικού του καταστήματος, της αφαίρεσης του πολύτιμου εμπορεύματος μου και επειδή δεν είχε φτάσει ακόμα η αστυνομία, και μπροστά στον επικείμενο κίνδυνο να βγει ο άνδρας έξω σε κατάσταση αμόκ, ενήργησα για την προάσπιση της ζωής μου και της προσβαλλόμενης περιουσίας μου, παρασυρόμενος στην ατυχή αντίδρασή μου», υποστήριξε στην η απολογία του ο 73χρονος κοσμηματοπώλης.

«Η απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα συνάδει με αυτά που ισχυριζόμαστε. Ο εντολέας μου ενήργησε υπό το καθεστώς ταραχής, διότι είδε το χώρο να παραβιάζεται, την περιουσία του να καταστρέφεται, και το θύμα να βγαίνει έξω από το μαγαζί του, κρατώντας ένα μαχαίρι», δήλώσε ο δικηγόρος του κοσμηματοπώλη, Χάρης Αναγνωστόπουλος.

Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι ο εντολέας του «εν μέσω της ταραχής του, παρασύρθηκε από τους άλλους πολίτες και ενήργησε κατά τον τρόπο που είδαμε στα βίντεο» και συνέχισε, λέγοντας,«ότι έχει αποκλειστεί από την ιατροδικαστική έκθεση ότι οι αμυχές κ χτυπήματα οδήγησαν στο θάνατο».

Ο κ. Αναγνωστόπουλος τόνισε ότι ο 73χρονος «λυπάται για ο,τι συνέβη, αφού πάνω από όλα είναι η ανθρώπινη ζωή. Σκέφτεται ότι δεν μπορεί να λειτουργήσει την επιχείρησή του».

Ελεύθερος υπό περιοριστικούς όρους
Στον κατηγορούμενο επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισης μία φορά το μήνα σε Αστυνομικό Τμήμα.


Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για το κακούργημα της θανατηφόρας βλάβης, η οποία είχε επακόλουθο τον θάνατο και το πλημμέλημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης.

Διαμαρτυρία για τον 33χρονο
Νωρίτερα σήμερα, πραγματοποιησαν διαμαρτυρία έξω από την Ευελπίδων υποστηρικτές του Ζακ Κωστόπουλου, κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα.

Δείτε φωτογραφίες στη gallery


Την Παρασκευή θα απολογηθεί ο έτερος κατηγορούμενος, ένας 55χρονος, ο οποίος είχε οδηγηθεί το απόγευμα της Τρίτης ενώπιον του ανακριτή από τον οποίο ζήτησε και έλαβε προθεσμία προκειμένου να προετοιμάσει την απολογία του.

Πηγή : newsbomb.gr