ΣΟΚ στους Χειμερινους Ολυμπιακού ς Αγώνες: Τρομακτικό Ατύχημα για την Έμιλι Σουίνι.
Www.true.gr

ΣΟΚ στους Χειμερινους Ολυμπιακού ς Αγώνες: Τρομακτικό Ατύχημα για την Έμιλι Σουίνι.

Η εικόνα της Αμερικανίδας αθλήτριας Έμιλι Σουίνι να φεύγει με ταχύτητα και να πέφτει πάνω στα τοιχώματα της πίστας «πάγωσε» τους πάντες. Όλα έγιναν στην πίστα του λούτζ στην Πιονγκτσάνγκ, όπου γίνονται οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες.
Είναι οι πρώτοι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες στους οποίους συμμετέχει η Έμιλι Σουίνι. Το ατύχημα σημειώθηκε όταν η Αμερικανίδα αθλήτρια βρισκόταν στην πίστα 12 και έκανε την τελευταία της διαδρομή με το έλκηθρό της, στο αγώνα του λουτζ.

Η κάμερα δείχνει τη Σουίνι να κάνει τη διαδρομή της. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το έλκηθρό της κινούνταν με 100 χιλιόμετρα όταν ξέφυγε από τον έλεγχο. Η Σουίνι χτύπησε στα προστατευτικά τοιχώματα.

Δείτε την τρομοκρατική στιγμή

Στις εξέδρες, η μητέρα της, παρακολουθούσε με την αγωνία ζωγραφισμένη στο πρόσωπό της. Κανείς δεν ήξερε τι ακριβώς είχε συμβεί και σε τι κατάσταση ήταν η 24χρονη αθλήτρια.


epa06520885 Emily Sweeney of the USA competes in round three in the Women’s Luge Singles competition at the Olympic Sliding Centre during the PyeongChang 2018 Olympic Games, South Korea, 13 February 2018. EPA/DIEGO AZUBEL

Στα πόδια της
Όταν οι άνθρωποι της ομάδας των ΗΠΑ έτρεξαν στο σημείο όπου βρισκόταν η Έμιλι Σουίνι, με ανακούφιση είδαν την νεαρή αθλήτρια να έχει τις αισθήσεις της. Σηκώθηκε και μπορούσε να περπατήσει μόνη της αν και ήταν εμφανές πως πονούσε από την πτώση.10 λεπτά μετά το ατύχημά της, περπάτησε ως τον τερματισμό, όπου της έγινε ένας πρώτος έλεγχος. Δεν είχε όμως κάποιο κάταγμα. Μόνο κάποιες μελανιές. Μεταφέρθηκε φυσικά στο νοσοκομείο του Ολυμπιακού Χωριού για να της γίνουν οι απαραίτητες εξετάσεις.

Σύμφωνα με την Αμερικανική ομοσπονδία Λούτζ, η Σουίνι είχε προβλήματα και στις πίστες 8 και 9 νωρίτερα.Έμινι Σουίνι: Δεν μπορούσα να σταματήσω!
Η νεαρή αθλήτρια, μετά την πρώτη εξέταση στο σημείο του τερματισμού, θέλησε να περπατήσει μέχρι στη μεικτή ζώνη. Ήθελε να δείξει σε όλους πως ήταν καλά. Και έκανε δηλώσεις στο NBC, το κανάλι που έχει τα δικαιώματα μετάδοσης των Αγώνων.

epa06520887 Emily Sweeney of the USA competes in round three in the Women’s Luge Singles competition at the Olympic Sliding Centre during the PyeongChang 2018 Olympic Games, South Korea, 13 February 2018. EPA/DIEGO AZUBEL

«Απλά δεν μπορούσα να σταματήσω» είπε η Σουίνι και σημείωσε ότι δεν πήρε καλά τις στροφές στην πίστα. «Σας ευχαριστώ για τη στήριξη. Ξέρω ότι είμαι καλύτερη απ’ αυτό αλλά συμβαίνουν αυτά», τόνισε.

Τι είναι το Λουτζ (Luge)
Στο luge (σ.σ. σημαίνει έλκηθρο στα γαλλικά), οι αθλητές κάθονται στο έλκηθρο και τραβώντας τις σταθερές λαβές στον πάγο, επιτυγχάνουν γρήγορη εκκίνηση. Πόδια, κεφάλι και σώμα πρέπει να είναι σε ευθεία ώστε να πετύχουν οι αθλητές τη μέγιστη αεροδυναμική. Οι ταχύτητες στο Λουτζ αγγίζουν τα 140 χλμ/ώρα, χάρη στον αεροδυναμικό εξοπλισμό και τους ειδικά διαμορφωμένους διαδρόμους. Το Λουτζ πρωτοεμφανίστηκε σε Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες το 1964. Τελεί υπό την αιγίδα της Διεθνούς Ομοσπονδίας Λουτζ (FIL).

Με πληροφορίες και από CNN
ΠΗΓΗ

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr