Σοκ στις ΗΠΑ: 26χρονη γεννά ολομόναχη μέσα στο κελί της

Τα νερά είχαν σπάσει, οι συσπάσεις είχαν αρχίσει, η γυναίκα φώναζε για βοήθεια αλλά κανείς δεν της έδινε την παραμικρή σημασία.

Μήνυση στις αρχές της φυλακής του Ντένβερ στις ΗΠΑ κατέθεσε μια 27χρονη, η οποία πριν από ένα χρόνο γέννησε ολομόναχη στο κελί της.

Ήταν 31 Ιουλίου 2018 όταν έσπασαν τα νερά και άρχισαν οι συσπάσεις στην κρατούμενη, που είχε συλληφθεί δύο εβδομάδες νωρίτερα για κλοπή ταυτότητας.

Επι πέντε ώρες η Ντιάνα Σάντσεθ καλούσε τους φύλακες και τους ζητούσε να πάει γιατρός στο κελί της. Κανείς δεν της έδινε σημασία.

Η γυναίκα ξάπλωσε στο στενό κρεβάτι του κελιού της και έφερε στον κόσμο ένα αγοράκι.

Όπως φαίνεται στο βίντεο που κυκλοφόρησε, ο γιατρός μπαίνει στο κελί ενώ ήδη έχει βγει το κεφάλι του μωρού.

Ενα χρόνο αργότερα η Σάντσεθ κατέθεσε μήνυση εναντίον των αρχών γιατί δεν της έδωσαν την απαραίτητη ιατρική βοήθεια και την άφησαν να γεννήσει μόνη της.

«Είναι αστείο να το χαρακτηρίσεις ιατρική περίθαλψη» δήλωσε ο δικηγόρος της αναφερόμενος στην άφιξη του γιατρού μέσα στο κελί.

Σύμφωνα με τη μηνυτήρια αναφορά οι φύλακες «επέλεξαν την ευκολία από τη συμπόνοια» αφού δεν κάλεσαν ασθενοφόρο όταν έσπασαν τα νερά της γυναίκας ενώ καμία νοσοκόμα δεν φρόντισε το μωρό μετά τη γέννα ούτε η φυλακή είχε τον απαραίτητο εξοπλισμό για να κοπεί ο ομφάλιος λώρος.

Πηγή : news247.gr