Σοκ στα Σκόπια! Τους ενοχλεί η παρουσία των αλογατάρηδων της Κρήτης στο συλλαλητήριο – Μοιράζουν πόνο οι λεβέντες
Www.true.gr

Σοκ στα Σκόπια! Τους ενοχλεί η παρουσία των αλογατάρηδων της Κρήτης στο συλλαλητήριο – Μοιράζουν πόνο οι λεβέντες

Μια ομάδα από το Ηράκλειο, ντυμένοι με μαύρα λαϊκά κοστούμια, τραγούδησαν ενώπιον της ελληνικής σημαίας που βρίσκονταν στο Λευκό Πύργο της Θεσσαλονίκης.

Η συμμετοχή τους στην συγκέντρωση, όπως λένε (γράφει το σλαβικό δημοσίευμα) είναι μια κίνηση υποστήριξης για τους Μακεδόνες με τους οποίους συνδέονται από τον Μακεδονικό Αγώνα.

Οι σκοπιανοί όπως φαίνεται ενοχλούνται, αλλά θα μοιράσουν πόνο αύριο οι Κρητικοί!

Νωρίτερα, στην πλατεία του Λευκού Πύργου έφτασαν οι Βρακοφόροι της Κρήτης, απόγονοι Κρητικών Μακεδονομάχων που αγωνίστηκαν στους Μακεδονικούς Αγώνες, οι οποίοι ήρθαν στην πόλη για να δώσουν δυναμικό «παρών» στο αυριανό συλλαλητήριο.Η ομάδα των αντρών αναχώρησε έφιππη και ντυμένη με παραδοσιακές κρητικές φορεσιές ενώ τα μέλη της κρατούσαν πανό με το σύνθημα «Αν κυβερνούν προδότες, φταίνε οι πατριώτες».

Μετά από μια στάση στις Θερμοπύλες, έφτασαν στη Θεσσαλονίκη και άπλωσαν μια ελληνική σημαία μπροστά από τον Λευκό Πύργο.«Η Μακεδονία για άλλη μια φορά κινδυνεύει. Πρέπει όλοι μαζί να στηρίξουμε τους Μακεδόνες με τους οποίους μας δένουν δεσμοί αίματος λόγω των Μακεδονικών Αγώνων. Όλοι μαζί θέλουμε να ξεσηκώσουμε τον κόσμο με ένα κρητικό “χρώμα”, με τα άλογα, με τις μαντινάδες και τα παραδοσιακά τραγούδια», είχε δηλώσει στο Creta Post πριν αναχωρήσει από την Κρητή ένας εκ των συμμετεχόντων.


https://www.youtube.com/watch?v=mrGJlTzspGE

ΠΗΓΗ: pentapostagma.gr

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr