ΣOK: Γεννήθηκε Μωρό-Γοργόνα! Σοκαρισμένοι οι Γιατροί Παγκοσμίως
Www.true.gr

ΣOK: Γεννήθηκε Μωρό-Γοργόνα! Σοκαρισμένοι οι Γιατροί Παγκοσμίως

Σε ένα από τα πιο σπάνια φαινόμενα της ιατρικής και μία κατάσταση που μπορεί μόνο να περιγραφτεί ως ανωμαλία, μία μητέρα από την Ινδία γέννησε το δεύτερο μωρό ‘γοργόνα’ της χώρας.

Δυστυχώς για τους γονείς, λόγω επιπλοκών, το μωρό έχασε την ζωή του 4 ώρες μετά.

Το μωρό έπασχε από μία κατάσταση γνωστή και ως σειρηνομελία ή ‘το σύνδρομο της γοργόνας,’ που προκαλεί ανωμαλίες στα κάτω άκρα και την σπονδυλική στήλη και τα κάνει να φαίνονται σαν ουρά γοργόνας.

Η πάθηση αυτή επηρεάζει περίπου 1 στα 100,000 παιδιά και είναι θανατηφόρα λόγω προβλημάτων με τα νεφρά και την ουροδόχο κύστη.

Η 23χρονη μητέρα, Muskura Bibi, γέννησε φυσικά την Τετάρτη το πρωί. Επειδή εκείνη και ο άντρας της δεν είχαν πολλά χρήματα, δεν είχαν κάνει εξετάσεις κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης.Εκτός από αυτό, δεν είχαν τα χρήματα για την θεραπεία και έμαθαν για την κατάσταση του γιου μωρού τους αφού είχε γεννήσει.

Ο Dr. Sudip Saha είπε πως η κακή διατροφή και κυκλοφορία του αίματος από την μητέρα προς το παιδί ήταν υπεύθυνα για την ανωμαλία αυτή.

Η πρώτη περίπτωση σειρηνομελίας στην χώρα είχε καταγραφεί το 2016 από μία γυναίκα που το παιδί της έμεινε ζωντανό για 10 λεπτά.Ειδικοί τονίζουν πως η κατάσταση αυτή είναι άκρως θανατηφόρα και πως δεν υπάρχει καμία περίπτωση παιδιού που να επέζησε.

Προκαλείται όταν ο ομφάλιος λώρος αποτυγχάνει να σχηματίσει δύο αρτηρίες και έτσι δεν πηγαίνει αρκετό αίμα στο έμβρυο.

Αυτή η πάθηση είναι 100 φορές πιο πιθανό να συμβεί σε πανομοιότυπα δίδυμα. Η ακριβής αιτία δεν είναι γνωστή αλλά οι γιατροί πιστεύουν πως ευθύνονται περιβαλλοντικοί και γενετικοί παράγοντες.

Λόγω της τυχαιότητας της εμφάνισης της πάθησης, οι γιατροί πιστεύουν πως υπάρχουν αρκετοί παράγοντες που παίζουν ρόλο.

Credit: meaww.com

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr