Η Σοφία Κόκαλλη είναι απόφοιτος του Εθνικού Θεάτρου. Έχει συνεργαστεί με σκηνοθέτες όπως ο Παντελής Βούλγαρης, ο Αλέξανδρος Βούλγαρης και ο Γιώργος Ζώης.

Της: Έπη Τρίμη

Η Σοφία μεγάλωσε στο Πολύδροσο, σε μια οικογένεια που δεν είχε ιδιαίτερη επαφή με το θέατρο, όπως αποκαλύπτει.

Έπεσα σε καλά χέρια
Όπως είπε η ίδια στην Καθημερινή ήταν τυχερή, γιατί σύμφωνα με την ίδια έπεσε σε «καλά χέρια», στους Ακύλλα Καραζήση, Νίκο Χατζόπουλο, Δημήτρη Καταλειφό, Αμάλια Μπένετ. Το 2012, αμέσως όταν αποφοίτησε από τη θεατρική σχολή στην οδό Πειραιώς, ένας από τους καθηγητές της, ο Πέτρος Σεβαστίκογλου, της ζήτησε να παίξει σε μια ταινία του, την «Ηλέκτρα» (2014).

Η συνεργασία με το Βούλγαρη
Στη συνέχεια, η ηθοποιός πήρε μέρος στη «Μικρά Αγγλία» του Παντελή Βούλγαρη. Πώς ήταν η εμπειρία της εκεί; «Ήταν σαν όνειρο!» θυμάται. Στα γυρίσματα γνώρισε τον γιο του σκηνοθέτη, τον Αλέξανδρο Βούλγαρη, ο οποίος είχε αναλάβει το making of του φιλμ. Αυτός με τη σειρά του της ζήτησε να συνεργαστούν σε τρία δικά του πρότζεκτ: πρωταγωνίστησε στο «Νήμα», την καινούργια ταινία του που απέσπασε καλές κριτικές πέρυσι στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, καθώς και σε δύο βιντεοκλίπ του, στο «Φιλί» και στο «Γλυκιά μου αγάπη».

Η ζωή στη Γρανάδα
Όταν ήταν ακόμη μαθήτρια, σκεφτόταν ότι έπρεπε να βρει μια «κανονική» δουλειά, όπως όλοι, για να επιβιώσει. Έδωσε Πανελλήνιες, και μάλιστα δύο φορές, «μπας και αποφασίσει τι θέλει να σπουδάσει». Πέρασε τελικά στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς, στο Tμήμα Βιομηχανικής Διοίκησης και Tεχνολογίας. «Ήταν μια αναγκαστική επιλογή. Έκανα όλη την προσπάθεια για να γίνω φοιτήτρια», αλλά μόλις συμπλήρωσε τον απαιτούμενο αριθμό μαθημάτων, δήλωσε αμέσως συμμετοχή για το πρόγραμμα υποτροφιών Erasmus. Για οκτώ μήνες βρέθηκε να ζει στη Γρανάδα. Η επιθυμία της τότε να φύγει ενισχύθηκε από τον πρόωρο θάνατο του πατέρας της. «Στην Ανδαλουσία πέρασα τον ωραιότερο χρόνο της ζωής μου. Ήταν η πρώτη φορά που βρέθηκα μόνη μου, αντιμέτωπη με τον εαυτό μου και τις επιθυμίες μου. Εκεί πήρα την απόφαση να ασχοληθώ με την υποκριτική».