Τη Σμαράγδα Καλημούκου την γνωρίσαμε μέσα από τον ρόλο της Λίζας στη σειρά «Λατρεμένοι μου γείτονες» πρωταγωνιστώντας στο πλευρό της Άβας Γαλανοπούλου και του Κώστα Κόκλα. Επίσης, την είχαμε δει  πριν από το σήριαλ να συμμετέχει στο reality «So you think you can dance».

Της: Έπη Τρίμη

Τα τελευταία χρόνια ασχολείται με το μόντελινγκ και όχι με την υποκριτική. Για το πέρασμα από την υποκριτική είχε αναφέρει τον Σεπτέμβριο στην εκπομπή «Πάμε Δανάη»: «Έχουν περάσει 13 χρόνια από το «Λατρεμένοι μου γείτονες». Πήγαινα σχολείο όταν γυριζόταν. Δεν είναι η δουλειά μου η υποκριτική, είμαι δασκάλα χορού», είπε η Σμαράγδα Καλημούκου, ενώ είχε εξηγήσει πως η ευκαιρία της δόθηκε αφού οι άνθρωποι της σειράς την είχαν δει στο So you think you can dance και της ζήτησαν να περάσει από casting: «Όταν με πήραν τηλέφωνο νόμιζα ότι μου έκαναν φάρσα».

Η Σμαράγδα Καλημούκου στη συνέχεια μίλησε και για όσα κάνει τώρα, που εργάζεται ως plus size μοντέλο, ενώ ετοιμάζεται να κάνει και τα πρώτα της βήματα ως επιχειρηματίας λέγοντας: «Δεν είναι απαραίτητο να έχεις παραπανίσια κιλά για να είσαι plus size μοντέλο. Μία γυναίκα με καμπύλες πλέον είναι plus size».

«Δωρίσαμε τα όργανα της μαμάς μου, οπότε κάποιοι άλλοι άνθρωποι πήραν ζωή μέσα από εκείνη»

«Δυστυχώς έχασα τη μαμά μου, και αυτό μου άλλαξε τη ζωή. Η μαμά μου ήταν για εμένα τα πάντα. Μετά από αυτό ωρίμασα απότομα. Πλέον η μητέρα μου είναι ο φύλακας άγγελός μου.

Ήταν ξαφνικό. Δεν ήταν άρρωστη, ήταν κάτι που συνέβη ξαφνικά μια μέρα που πήγαινε στη δουλειά της. Είναι μια στιγμή που με έχει σημαδέψει. Κάναμε δωρεά οργάνων, οπότε κάποιοι άλλοι άνθρωποι πήραν ζωή μέσα από εκείνη και είμαι πολύ περήφανη γι’ αυτό».