Σκύλος βρέθηκε σε άθλια κατάσταση με τρίχωμα 4 κιλών, νύχια 18 εκατοστών και η μεταμόρφωση του συγκινεί

Εάν υπάρχει ένα πράγμα που μας κάνει να χαιρόμαστε είναι να διαβάσουμε μια ιστορία ενός ζώου, που διασώθηκε από μια ζωή πόνου και ταλαιπωρίας. Ένα τέτοιο τυχερό σκυλάκι είναι η Ellie Mae η οποία παραμελήθηκε τόσο άσχημα, ώστε όταν ήρθε στο καταφύγιο, ήταν σχεδόν αδύνατο να γνωρίζουν τι είδους ζώο είναι.

Η φιλοζωική οργάνωση Humane Society της Νεμπράσκα πρόσφερε στην Ellie Mae ένα makeover που άλλαξε εντελώς τη ζωή της. Το σκυλί ήταν ένα μη αναγνωρίσιμο με μπερδεμένο γκρίζο τρίχωμα, αλλά μετά με λίγη αγάπη, προσοχή και άφθονη σκληρή δουλειά, ήταν πάλι καθαρό και φρεσκοκουρεμένο. Ιστορίες όπως αυτές μας κάνουν να πιστέψουμε πάλι στην καλοσύνη της ανθρωπότητας. Διαβάστε για τη συνέντευξη που παραχώρησε η Humane Society της Νεμπράσκα!

“Το πιο δύσκολο μέρος στη βοήθεια της Ellie Mae, ήταν τόσο δραματικά μπερδεμένο το τρίχωμά της που έπρεπε να την αναισθητοποιήσουμε για να την ξυρίσουμε. Η νάρκωση βασίζεται στο βάρος ενός ζώου και πραγματικά δεν μπορούσαμε να πούμε πόσο πραγματικά ζύγιζε … έτσι ο κτηνίατρος που έκανε την εκτίμηση έπρεπε να είναι πολύ προσεκτικός. Επειδή το τρίχωμά της ήταν σε τόσο κακή κατάσταση, έπρεπε να ξυρίσουμε πολύ κοντά στο δέρμα. Και τα τρία άτομα που εργάζονταν στην Ellie χρησιμοποιούσαν λεπίδες που συνήθως χρησιμοποιούνται για την προετοιμασία μιας χειρουργικής περιοχής. Είναι πολύ αιχμηρά. Έτσι έπρεπε να είμαστε πολύ προσεκτικοί για να κόψουμε το πυκνό τρίχωμα αλλά να μην την τραυματίσουμε. Η διαδικασία πήρε λίγο περισσότερο από μία ώρα για τρία άτομα! ”

“Ήμασταν έκπληκτοι με την κατάσταση της όταν την έφεραν. Έτσι ήταν όταν την βρήκαν στο σπίτι αφού η ιδιοκτήτριά της είχε πεθάνει. Δεν είχαν ιδέα ότι είχε ένα σκυλί. Έβαλαν την Ellie σε ένα κουτί για να την μεταφέρουν στην Humane Society επειδή δεν μπορούσε να περπατήσει,” εξήγησε ο Wiese. “Το προσωπικό μας δεν ήξερε τι ήταν, ή ότι ήταν ακόμη ζωντανό ζώο μέχρι που το κεφάλι της κουνήθηκε. Ήταν πολύ άβολα. Της κάναμε εξετάσεις και προχωρήσαμε σε γενική αναισθησία για να μπορέσουμε να κουρέψουμε.”


“Μετά το κούρεμά της, εκπλαγήκαμε που δεν είχε περισσότερα προβλήματα υγείας. Το σκληρό κέλυφος των τριχών της προστάτευε προφανώς το δέρμα από λοιμώξεις και παράσιτα. Έχουμε δει περιπτώσεις όπου το τρίχωμα γίνεται τόσο σφιχτό που πραγματικά πνίγει τα άκρα και τα “ακρωτηριάζει”. Σε αυτές τις περιπτώσεις, η νέκρωση και η σηψαιμία είναι πολύ πραγματικές ανησυχίες. Σε αυτή την περίπτωση, μετά την αφαίρεση 4 κιλών τριχώματος από το σώμα των 5 κιλών, ήταν εκπληκτικά υγιής. Έχει καλό βάρος και λίγο αρθρίτιδα και μυϊκή ατροφία, χρειαζόταν οδοντιατρική περίθαλψη, αλλά το επόμενο πρωί περπατούσε κανονικά. Είναι επίσης το πιο γλυκό σκυλί. Δεν έχει κανένα πρόβλημα με τους ανθρώπους ή άλλα σκυλιά που συναντά. Και είναι πολύ χαριτωμένη! ”

Ο Wiese δήλωσε επίσης το εξής: “Το NHS είναι ένα καταφύγιο ανοικτής εισόδου που εξυπηρετεί την περιοχή του μετρό Omaha Nebraska. Δεχόμαστε περίπου 25.000 ζώα ετησίως (συμπεριλαμβανομένων των αδέσποτων, μερικά από τα οποία βρίσκουν σπίτι και άγρια ζώα που πηγαίνουν σε μια μονάδα αποκατάστασης που ειδικεύεται στην άγρια φύση.) Βλέπουμε σκυλιά με μπλεγμένο τρίχωμα σχεδόν κάθε μέρα, ωστόσο, η Ellie Mae είναι η πιο σοβαρή περίπτωση με τέτοιο τρίχωμα που έχουμε δει ποτέ. Είχαμε και άλλες περιπτώσεις που δημιουργούσαν σοβαρότερα προβλήματα υγείας για τα ζώα, αλλά αυτό το τρίχωμα και τα νύχια ήταν απλά μοναδικά.”

“Λυπούμαστε πολύ αυτό το μικρό σκυλάκι έπρεπε να περάσει από μια τέτοια δοκιμασία, η οποία ήταν πιθανό για μια εκτεταμένη χρονική περίοδο. Αλλά είμαστε τόσο χαρούμενοι που ήμασταν εδώ για αυτήν και μπορούσαμε να της δώσουμε μια δεύτερη ευκαιρία! Γι ‘αυτό κάνουμε αυτό που κάνουμε! ”


Πηγή: enimerotiko.gr