Η Σκληρή Πραγματικότητα της Κοινωνίας Σήμερα, μέσα από 20 Καυστικά Σκίτσα που Προκαλούν.

Ο κόσμος γύρω μας αλλάζει συνεχώς και εμείς αλλάζουμε μαζί του. Δεν είναι όμως όλες οι αλλαγές υπέρ μας.

Ο Waldemar von Kazak παίζει με τα στερεότυπα και το μυαλό σου. Τα σκοτεινά, προβοκατόρικα και αμφιλεγόμενα ψηφιακά έργα του Ρώσου καλλιτέχνη, ακροβατούν ανάμεσα στον σουρεαλισμό, τον κοινωνικό σχολιασμό, το χιούμορ και τον οπτικό εντυπωσιασμό, στηλιτεύοντας τον σεξισμό, τη βία και τα στερεότυπα της σύγχρονης «δυτικής» κοινωνίας.

Ο καθημερινός τρόπος ζωής μας «σκοτεινιάζει» και οι συμβολισμοί φτάνουν στα όρια της κυνικής μεταφοράς στην οθόνη.

Ο Waldemar von Kazak έχει εργαστεί πολλά χρόνια σαν γραφίστας και σήμερα είναι επαγγελματίας σκιτσογράφος. Τα έργα του ασχολούνται κυρίως με τις σχέσεις των δύο φύλων, εμπνέονται από τη ζωή στη χώρα του και όχι μόνο, ενώ άλλα αποτίουν έναν αλληγορικό και ψυχεδελικό φόρο τιμής σε παραμύθια, κινηματογραφικούς χαρακτήρες και φανταστικούς ήρωες, αποκτώντας μια νέα, σημειολογικά, διάσταση.

«Εμπνέομαι από τη ζωή την ίδια. Είναι γεμάτη με αφορμές για να δημιουργήσεις. Ξέρεις, είναι δύσκολο να τα βγάζεις όλα από το μυαλό σου. Αυτή την περίοδο σκαρώνω χαρακτήρες για video games. Σχεδιάζω επίσης κάποια punk ημερολόγια που θα εκδοθούν αυτό το φθινόπωρο», δήλωνε ο καλλιτέχνης πρόσφατα στο pinuparena.

Μια γεύση από τα έργα του, παρακάτω:

Δείτε παρακάτω:Credit: Elitereaders.com
Copyrights: Waldemar Kazak
Via