Σκηνές Φρίκης στα Δικαστήρια Θεσσαλονίκης: Αστυνομικός Σέρνει Γυναίκα Δικηγόρο Έξω από την Αίθουσα! Έξαλλοςο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου…

Την άμεση και έντονη αντίδραση του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης προκάλεσε η επίθεση που καταγγέλθηκε ότι δέχθηκε σήμερα γυναίκα δικηγόρος, από αστυνομικό, μέσα στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.
Σύμφωνα με το thesstoday, το περιστατικό συνέβη το μεσημέρι. Οι ίδιες πληροφορίες λένε ότι ο αστυνομικός χωρίς λόγο, ζήτησε από την δικηγόρο να βγει από δικαστική αίθουσα, όπου δίκαζε ο δικηγόρος συνεργάτης και σύζυγός της, ενώ στη συνέχεια την απώθησε με την βία. Την έσπρωξε, την ανάγκασε να βγει από την αίθουσα και την έσυρε!

Επικράτησε ένταση και δικηγόροι που αντιλήφθηκαν το επεισόδιο έσπευσαν στο σημείο, για να ζητήσουν εξηγήσεις από τον αστυνομικό και να συμπαρασταθούν στη συνάδελφό τους.

Άμεσα μέλη του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης ενημερώθηκαν για το επεισόδιο κι έσπευσαν στο Α.Τ. Λευκού Πύργου, όπου κατέθεσαν μήνυση σε βάρος του αστυνομικού.

Στην ανακοίνωση του δικηγορικού συλλόγου, αναφέρεται μεταξύ άλλων:

“Καταδίκη αυταρχικής συμπεριφοράς αστυνομικών οργάνων κατά δικηγόρων Θεσσαλονίκης την Παρασκευή 29 Ιουνίου 2018

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης ομόφωνα καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την απρόκλητη επίθεση και αυταρχική συμπεριφορά που εκδηλώθηκε από αστυνομικά όργανα σε βάρος δικηγόρων – μελών του, κατά την ώρα άσκησης των καθηκόντων τους σε αίθουσα του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης θεωρεί αδιανόητη κάθε πράξη βίας και απρόκλητης επίθεσης κατά των δικηγόρων – μελών του, που παρακωλύει την άσκηση του λειτουργήματός τους και δηλώνει απερίφραστα την άτεγκτη στάση του απέναντι σε παρόμοιες συμπεριφορές. Πολύ περισσότερο, όταν οι συμπεριφορές αυτές προέρχονται από όργανα, που έχουν ταχθεί να υπηρετούν την εύρυθμη λειτουργία των Δικαστηρίων.

Τέλος, ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης ευελπιστεί ότι πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό αυταρχικής συμπεριφοράς από αστυνομικά όργανα και καλεί όλους τους αρμόδιους φορείς να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να αποφευχθούν παρόμοια περιστατικά στο μέλλον”.

“Είναι αδιανόητο να συμβαίνουν τέτοια περιστατικά μέσα στα Δικαστήρια. Ο αστυνομικός απείλησε την δικηγόρο, την άρπαξε από το μπράτσο και την έσερνε! Αν είναι δυνατόν να συμβαίνουν τέτοια πράγματα”, είπε στο ThessToday ο Ευστάθιος Κουτσοχήνας, πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.

“Θέλω να πιστεύω ότι είναι μεμονωμένο περιστατικό και ότι θα ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα για να μην επαναληφθεί. Δεν είναι δυνατόν να γίνονται τέτοια επεισόδια από όργανα της τάξης που ουσιαστικά βρίσκονται στα Δικαστήρια για να στηρίζουν την ακροαματική διαδικασία”, κατέληξε ο κ. Κουτσοχήνας.

Πηγή: thesstoday.gr
VIA: newsit.gr