Σκάνδαλο στα Jumbo: Το Μαύρο Χρήμα, οι Κινέζοι και η «Χρυσή Βίζα»
Www.true.gr

Σκάνδαλο στα Jumbo: Το Μαύρο Χρήμα, οι Κινέζοι και η «Χρυσή Βίζα»

Έσκασε άλλη μια βόμβα στην αγορά. Με τον Απόστολο Βακάκη να τρέχει και να μην φτάνει τις εξελίξεις και τις πληροφορίες απο την μακρινή Κίνα. Τι συνέβη;

Την απομάκρυνση του Ευάγγελου Παπαευαγγέλου από τη θέση αντιπροέδρου της εισηγμένης Jumbo αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας μετά τις επιβεβαιωμένες πληροφορίες εμπλοκής του σε σκάνδαλο πώλησης ακινήτων σε Κινέζους ενδιαφερόμενους μέσω POS.

Σύμφωνα με πληροφορίες του euro2day ο κ. Παπαευαγγέλου έχοντας συστήσει εταιρεία εκμετάλλευσης ακινήτων, αποδύθηκε στην προσάρτηση κατοικιών και διαμερισμάτων τα οποία μεταπωλούσε σε Κινέζους ενδιαφερόμενους απόκτησης τόσο των ακινήτων όσο και της «χρυσής βίζας».


Σύμφωνα με τις ίδιες ασφαλείς πληροφορίες, οι Κινέζοι αγοραστές πραγματοποιούσαν την αγορά με πιστωτικές κάρτες σε POS που ανήκαν σε μεγάλη ελληνική συστημική τράπεζα.

Η όλη διαδικασία έγινε αντιληπτή από τις κινεζικές αρχές, οι οποίες ερεύνησαν το κύκλωμα αφενός λόγω παράβασης των κινεζικών capital controls, όσο και υπονοιών για παράνομη εξαγωγή συναλλάγματος και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

nassosblog

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr